Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Furkan Özbek

Ergenlik Çağında Beslenme-I

Ergenlik dönemi çocukların, yetişkinliğe bir adım daha yaklaştığı biyolojik, psikolojik ve sosyal yönden oldukça hızlı büyüdükleri dönemdir. Büyümeden bahsedildiğinde her ne kadar akla ilk gelen noktalar fiziksel özelliklerin değişmesi olsa da ergenlik çağında yaşanan psikolojik gelişmeler de bu dönemin en önemli durumlarından sayılabilir. Bugünkü konumuz ergenlik döneminde beslenme, özellikle de kilo sorunları yaşayan gençlere yaklaşım biçimiyle ilgili olacak.

Ergenlik, kemik ve kas gelişiminin en yoğun olduğu dönemlerden biri olduğundan metabolizmanın da en hızlı çalıştığı, besin ihtiyacının yoğun olduğu dönemlerden biridir. Bu ihtiyaçların karşılanmasının tek yolu ise yeterli ve dengeli beslenmedir. Ergenlik döneminde bireylerin sıklıkla tek tip beslenme ve fast-food tüketimine yatkın olduklarını bildiğimiz için mutlaka doğru bir beslenme eğitimi alınması gereklidir.

Gençler, genelde psikolojik değişiklikler nedeniyle aileden çok arkadaşlarına yöneldiğinden, öğünlerini arkadaşlarıyla tüketmek isteyebilir. Doğru beslenme eğitimiyle, kendi sağlığıyla beraber, arkadaşlarına da örnek olacağından toplumsal sağlığın da olumlu etkilenmesi sağlanır. Bununla beraber teknolojinin getirdiği artan hareketsizlik durumu, pek çok kronik hastalığın temeli olup özellikle ergenlik çağında kişinin spor alanlarına teşvik edilmesiyle aşılabilir. Çocuğunuzun, yakın arkadaşlarının ebeveynleriyle tanışarak, birlikte yapabilecekleri sağlıklı aktiviteleri planlamanız hem size olan bağını ve güvenini arttıracak, hem de bu aktiviteleri isteyerek ve severek yapmasını sağlayacaktır.

Devamı yarın gelecek

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech