Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ülkemde Gelincikler Çiçek Açtı

Prof. Dr. Esergül Balcı

Prof. Dr. Esergül Balcı

Adaletsizliğin diz boyu olduğu seçimler, bazı yerlerde itirazlar olsa da çoğunlukla sonuçlandı.

Halk adaletsizliği içine sindiremedi ve değişime oy verdi. Bölünen muhalefeti sandıkta birleştirdi, CHP genel başkanının dediği gibi ve CHP yıllar sonra birinci parti oldu. Umarım bu başarı katlanarak devam eder.

İYİ Parti nal topladı. “Özüm başıma” tavrı kabul görmedi. Halk ona da gereken dersi verdi.

Bir zamanlar AKP’li bir profesör “ben cahil halkın ferasetine güveniyorum” demiş ve halkın cahilliğini savunmuştu. Ardından da YÖK’te görevlendirilmişti.

Cahil halkın feraseti gereğini yaptı, çağdaşlığı ve aydınlığı seçti. Onların istediği gibi cehaleti değil. Cehaleti savunanlara okkalı bir Osmanlı tokadı attı. Onların Atatürk Cumhuriyetini yok etme hevesleri kursaklarında kaldı. Türkiye için güzel bir bayram hediyesi oldu.

AKP’li kaybeden belediyelerin görevi devretmeden önceki telaşı ise bugüne kadar yapılagelenlerin son perdesi.

Kimi alel acele yangından mal kaçırarak ihale verdi, kimi kasayı boşalttı, kimi yandaşlarını işe aldı.  Seçime yapılan itirazlarla bazı belediyelerde hala vakit kazanmaya çalışıyorlar.

Platon Devlet adlı ünlü kitabında, “her millet layık olduğu şekilde yönetilir” diye yorumlanacak sözler söylemiş. Bu sözü daha sonra Hegel ve Churchill de teyit etmişlerdir. Ama yine de ben bunu diyemiyorum.

Bazen yaşayarak görmek gerekiyor. Benim ülkem de yaşadı ve gördü, Türkiye’mizin çoğu yerinde gelinciklere çiçek açtırdı, ona da şükür.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech