Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Ãœyelik
Ãœye GiriÅŸi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muhsin Çayan

Common Rail Nedir?

Common rail ortak boru anlamına gelir. Dizel motorlarda kullanılan bir yakıt enjeksiyon sistemidir. Sistem üzerinde bulunan pompalar ile yakıt yüksek basınç altında ortak bir boru üzerinden silindirlere enjektörler vasıtası ile püskürtülür. Bu pompalardan bir tanesi yakıtı yakıt deposundan çekerken bir tanesi ise basınç seviyesini 1500-1700 bar civarına getirmekle yükümlüdür. Bu sistem doğrudan otomobilin ECU suna bağlıdır ve elektronik bir şekilde kontrol edilir. Bu sayede yakıt deposundan çekilen ve püskürtülen yakıt miktarı ECU tarafından ayarlanır.


Porsche 618 Elektrikli Motosiklet Konsepti

Bekle geliyor…

İspanyol tasarımcı Miguel Angel Bahri tarafından tasarlanan Porsche 618 markanın ilk elektrikli motosiklet konsepti. 618’in akıllı telefon entegrasyonu, bagaj bölmesine açılan Le Mans tarzı kapılar, mukavemeti yüksek magnezyum çerçeve gibi özellikleri ilk dikkat çekenlerden.

Üzerindeki elektrik motoru 120Kw güç üretiyor. Bu da yaklaşık olarak 2300cc ve 163 beygirlik bir motorun üreteceği güce denk geliyor.

Porsche ‘911 turbo’, ‘918’ ve ‘919’lardan ilham alınarak tasarlanan Porsche 618 Elektrikli Motosiklet, bir anlamda otomotiv markası Porsche’nin geleceÄŸini tasvir ediyor. TEKNOLSUN

 

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech