Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eft (Duygusal Özgürlük) Tekniği

Havada, toprakta ve suda

Havada, toprakta ve suda bulunan enerji, insan bedeninde de Meridyenler olarak bilinen kanallar aracılığı ile akar. Bir insan bedeninde toplam 24 tane Meridyen vardır. Bedendeki her sistem ve organ, bu meridyenler aracılığı ile enerji alıp verir. Enerji yoksa, yaşamda yoktur. Bu kanallar aracılığı ile alınan ve bedende dolaşan enerjinin akış biçimi(yönü), dengesi ve uyumu, insanın fiziksel ve zihinsel sağlık durumunu belirler. Bu enerjilerin bedende, sağlıklı ve dengeli akışını sağlamak için, yüzyıllardır, akupunktur noktaları kullanılıyor. Bu noktalar iğnelerle uyarılarak harekete geçirilebildiği gibi, parmak uçları ile vurularak veya hafifçe sıkılarak da enerji akışı sağlanır.

Akupunktur ,akupressur, şiatsu, su-jok ve EFT (Zihinsel ve Duygusal Özgürlük Tekniği) fiziksel bedendeki problemleri gidermek için kullanılan, meridyenlere odaklı teknikler arasındadır çünkü insan vücudundaki meridyenlerle, iç organların fonksiyonları arasında bir ilişki vardır.

EFT’ nin diğer alternatif tıp tekniklerinden farkı, meridyen noktalarını kullanarak, doğu felsefesini ve psiko terapiyi kullanarak, geleneksel batı tıbbıyla birleştirmesidir. Duygusal Özgürlük Tekniği (EFT), akupunktur-nöro linquistik program/NLP, enerji tıbbı ve Düşünce Alanı Terapisi gibi, bazı alternatif tıp teorileri içinden seçerek, kendine özgü bir danışmanlık barındırır.

EFT, takılıp kaldığınız olumsuz düşünce ve duygulardan, geçmiş travmalarınızın sizde bıraktığı izlerden, baş edemediğiniz korkulardan,  yani yaşamınızda artık istemediğiniz her türlü fiziksel- zihinsel-duygusal sorundan kurtulmak veya kendinizi her ihtiyaç duyduğunuzda canlı ve enerjik hissetmek, ya da içsel huzurunuzu dengede tutmak için, kendi kendinize uygulayabileceğiniz güçlü bir yöntemdir.

Patronunuzla veya eşinizle kavga ettiğinizde sakinleşmek, çocuklarınız okulda kötü bir gün geçirmişse onların üzerinde uygulamak, bağımlılılarınızdan kurtulmak, kilo vermek, özgüveninizi yükseltmek, işinizi geliştirmek, ilişkilerinizi iyileştirmek, ağrılarınızı dindirmek, enerjinizi artırmak, gelecek kaygılarınızı gidermek, hedeflerinizde ve kararlarınızda netlik kazanmak için, bu eşsiz çalışmayı uygulayabildiğiniz gibi, topluluk karşısında konuşma ve odaklanma veya spor karşılaşmalarında karşılaşılan korkular, yükseklik,  uçma, araba kullanma veya kapalı yerde kalma fobileri, savaş veya fiziksel tacizden kaynaklanan travmalar, depresyon ve kızgınlık gibi rahatsız edici duyguların üstesinden gelmek ve uykusuzluk gibi sorunlarla, daha birçok problemi çözmek için de kullanabilirsiniz.

Bu tekniğin uygulanışıyla ilgili, daha detaylı bilgiyi, ‘Kuşaklararası Çatışmaya Zihinsel ve Duygusal Çözümler’ isimli kitabımda bulabilirsiniz. Ayrıca you-tube videoları arasında, uygulamaları izleyerek de öğrenebilirsiniz.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech