Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Seda Demir Ağıç

Şehir Merkezi’nin Gizli Hazineleri; Fetvane Sokak

Yalı Camii’den başlayıp Saat Kulesi’ne kadar devam eden Tarihi Fetvane Sokağı; ismini Cumhuriyet öncesinde sokağın girişinde bulunan, dini tarihlerin belirlendiği fetvahaneden alıyor.

Sokakta eski şehir dokusuna ait bir çok yapı bulunuyor, bunlardan en dikkat çekici olan ikisi Tarihi Yalı Han’ı ve şehrin en eski otellerinden biri olan Kervansaray Otel.

1887 yılında han olarak yapılan Yalı Hanı’nın tarihte alt katta bulunan odalardan bazıları ahır ve hizmet odaları, üst kat ise otel odaları şeklinde kullanılmış. Çanakkale il merkezinde bulunan tek han olması açısından yapı şehir tarihinde önemli bir  yere sahip. Günümüzde şehrin önemli kültür sanat merkezlerinden biri olan mekanın, eski dönemde konaklama ve hizmet için kullanılan tarihi odalarında artık butik dükkanlar, sanat atölyeleri ve kafeteryalar bulunuyor. Bu etkileyici mekanın avlusunda bir kahve molası verip, tarihini, eski günlerini hayal ederek vakit geçirip, Yalı Han’ını bir de bu gözle seyredebilirsiniz.

Şehrin en eski otellerinden biri olan ve mimarisiyle büyüleyen Kervansaray Otel ise 1903 yılında inşa edilmiş. Osmanlı İmparatorluğu döneminde, dönemin son Çanakkale Kadısı Abdürrahim Efendi’nin çocuklarına bıraktığı bu konak, 3 kuşak boyunca ailesi tarafından kullanılmış.  Tarihi dokusu, Osmanlı-Rum mimarisi, etkileyici avlusuyla merkezde görülmesi gereken güzelliklerden biri olan yapının dış cephesi İtalya’nın ünlü bir fabrikasında özel olarak üretilmiş tuğlalarla örülü. Günümüzde Otel olarak kullanılan yapının arka avlusunda hizmet veren İncelik Restaurant’ta keyifli bir akşam yemeği yerken bu güzel tarihi mekanın keyfini çıkartabilirsiniz.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech