Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Seda Demir Ağıç

Doğa, Kovid ve Antik Roma

Geçen yazımda büyük şehirden gelip Çanakkale’de yaşamak hakkında gözlemlerimi farklı yönleriyle size aktarmaya çalışmıştım. Bu şehirde yaşamanın en güzel taraflarından biri daha önce de bahsettiğim gibi sizi ilk görüşte etkileyen muhteşem doğası ve tarihi.

Özellikle kovid döneminde hepimizin kıymetini daha iyi anladığı canım doğa. Çanakkale merkeze çok yakın ama sanki insanlardan kilometrelerce uzakta ıssız bir yere gitmişsiniz gibi hissedebileceğiniz bu kadar güzel yerler olduğunu görünce gerçekten şaşırmıştım.

Çünkü büyük şehirlerde biraz kafanızı dinleyebileceğiniz sakin bir yere gitmek için ciddi çaba ve zaman sarfetmek gerekiyor. Burada yaşamanın bence en güzel avantajı olan bu şansı mümkün olduğunca ben de kullanıp her fırsatta farklı yerler keşfetmeye çalışıyorum.

Yerlisi bir arkadaşım sayesinde gittiğim Kemerdere Köyü şu ana kadar en sevdiğim keşiflerimden biri. Kemerdere; adını Antik Roma döneminde Truva şehrine su taşıması için yapılan su kemerinden alıyor. Troas bölgesinde bulunan yer, Thymbra Antik kenti olarak ta biliniyor. Homeros ünlü destanında Thymbra’dan; Troyalıların müttefiklerinin bir kanadının dayandığı yer olarak bahsediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu etkileyici antik kemerin yanında oluşan minik gölet ve etrafındaki rahatlatıcı doğasıyla Kemerdere aynı zamanda trekking ve minik bir kamp kaçamağı yapmak isteyenler için de ideal.  Köyden biraz dik bir açıyla inen patika yoldan ulaşabildiğiniz gölete varmak için altı kaymayan, rahat bir ayakkabı tercih etmeniz önerilir, ayrıca civarda alışveriş yapabileceğiniz bir yer bulunmadığı için ihtiyaçlarınızı yanınıza almayı unutmayın.

Mark Twain’in dediği gibi; Rüzgarları arkanıza alın, araştırın, hayal edin ve keşfedin.

Hoşça, sağlıkla kalın.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech