Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazze

Siz bu yazıyı okuduğunuz

Siz bu yazıyı okuduğunuz sırada İsrail’in Gazze’ye karşı yürüttüğü “müdahaleye” son vermiş olacağını umuyorum. O zaman Avustralya’dan Fransa’ya, Amerika’dan bütün diğer ülkelere kadar herkes rahat bir nefes alacak. Hepsinin Gazze’ye destekleri sadece lafta kaldı, sadece bir araba dolusu kınama sözcüğü sarf edildi. Dünyanın harekete geçmesi için kaç Filistinlinin ölmesi gerekiyor? Olanları durdurmaya çalışmadıkları için bütün milletlerin eline kan bulaştı.

İngiltere, 7 Ekim’deki Hamas saldırısını açıkça kınamış ve İsrail’in böyle saf bir kötülüğe karşı kendisini korumaya hakkı olduğunu belirtmişti. Ancak bunu takiben Gazze’nin bir uçtan diğerine yıkılıp harap edilmesi savaş suçu kabul edilebilir. Yine İngiltere’de ateşkes çağrısı yapan gösteriler gitgide büyüdü, başta Londra olmak üzere bütün şehirlerde on binlerce insan her hafta Cumartesi günü sokaklara dökülerek Filistin’e desteğini dile getiriyor. Yine de kimse bir şey yapmıyor.

İkinci Dünya Savaşı’ndaki soykırım dolayısıyla geçmişte ben de dahil pek çok insan İsrail’e anlayışla yaklaşıp sempati beslerdi. İsrail devletinin şüphe götürür kuruluşuna rağmen tarihleri göz önüne alındığında barış Yahudi halkının en çok hak ettiği şey gibi görünüyordu.

Ancak Netanyahu’nun yaptıkları İsrail’in itibarını yerle bir etti. Bu itibarın yeniden kazanılmasının mümkün olmadığını düşünüyorum. Netanyahu, Gazze’de yaptıklarıyla kendi ülkesine büyük zararlar veriyor, ayrıca Batı ülkelerinde antisemitik düşüncelerin alevlenmesine yol açıyor, bu yetmezmiş gibi ne yazık ki İslamofobiyi de körüklüyor.

Benim açımdan kişisel olarak en önemlisi, Netanyahu’nun soykırımda ölenlerin hatırasına leke sürmesi. Nazilerin elinde ölen altı milyon kişiyi ne zaman düşünsem, ne zaman bununla ilgili bir program seyretsem kanım donar, gözlerim dolar. Şimdi bunun yanına bir de soykırıma varan yeni bir toplu katliam eklendi maalesef.

Bütün yaşamlar kutsaldır, her Filistinlinin ölümü de İsraillilerin ölümü gibi kınanmalıdır ama ne yazık ki Netanyahu ve hükümeti bunu anlamıyor ya da umursamıyor.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech