Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Vapur Bey

Ökkeş II

Duvar saatine baktım. Saat öğleden sonra 2’yi gösteriyordu. Okumaya fazlasıyla dalmış olduğumu fark ettim. Kalkıp dışarı çıktım.

Talimat verdiğim üzere makam aracım binanın önünde hazır bekliyordu. Araca bindim. “Esnaf gezmek istiyorum sür bakalım” dedim.

Araç yavaş yavaş hareket etti. Araba camını yarıladım. İlçenin güzel kokusu bir anda içeriyi sardı. Bir yandan raporda yazılanları düşünmeye başladım. Bütün okuduklarım, arkadaşımın tespitleri kafamda bir insan tipi yaratmıştı. İşte bu insan tipi yüksek ihtimalle bu ilçe insanın genel yapısına oldukça uygundu. Düşüncelerimi dağıtmak için şoföre birkaç soru sordum.

+Adın ne senin?
-Ahmet efendim.
+Kaç yaşındasın Ahmet?
-33 efendim.
+Var mı çoluk çocuk?
-Var efendim. Bir kız bi erkek. Ellerinizden öperler.
+Allah analı babalı büyütsün.
-Sağolun.

Okuduklarımı düşündüm. Ökkeş’i düşündüm. Genel olarak Ökkeş’in özellikleri şu şekildeydi.

 

  • Kutsal olan her şeyi kişisel çıkarlarına ulaşma arzusu ile rahatlıkla kullanabilir. Aile, arkadaşlık, din gibi kavramlar, vatan millet sevgisi gibi konular Ökkeş’in sıkıştığı anda rahatça başvurduğu ve demogogluğunu yaptığı başlıca konulardır.
  • Ökkeş başkalarını dinleme ve anlama eğiliminden eksikdir. Alakasız konularda kişisel çıkarlarının ve yarattığını sandığı dokunulmaz kişiliğinin tehlikeye düştüğü paranoyasına kapılıp hayali düşmanlar yaratır. Bu düşmanlar için bir ordu yaratmaya çalışır. Yarattığı bu orduya bizzat kendisi tarafından kumandan olarak atanır.
  • Ökkeş için iyi sadece sanıdır. Örneğin bir konuda geliştirdiği bir davranış veya düşüncenin doğru olduğu sanısına sahip olsun. Bu sanının kontrastı denmeyecek yeni doğrulara karşı dahi bu sanısını savunmaya devam eder. Bu tip durumlarda paranoyaya kapılma ihtimali yine yüksektir.
  • Ökkeş bilmediğini bilmeyen değildir. Bilmediği ihtimali üzerinde durmayı bilinçli bir şekilde red edendir.
  • Ökkeş için rahatlıkla vatan haini, ırz düşmanı, ahlaksız ya da rüşvetçi olabilirsiniz. Bu fikri üzerine dahi asla düşünmez. Kolayca ortaya atabildiği bu küflü düşüncelerini ulu orta yerde yönelterek insanları etkileyebileceğini düşünür. Yani Ökkeş için aslolan hedeftir. Hedefe giden yolda engebeli atlatma şekli ile asla uğraşmaz.
YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech