Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ahmet Akoğuz

Aşıya Devam

Konserler, sergiler, kültürel etkinlikler ülkenin her köşesinde pandemi öncesindeki yoğunlukta yapılmaya devam ediyor. Pandemi ile birlikte bıçak gibi kesilen toplum katılımlı faaliyetler aşılama çalışmaların ilk etapta halkın yoğun katılımıyla tekrar başlamıştı. Üzücü olan son günlerde aşılamaya talebin azaldığı bildiriliyor.  Oysaki toplum olarak ne kadar eksik kalmışız, ne kadar özlemişiz sanat etkinliklerini. Belediyeler çoğu organizasyonlar da yer alıyor. 29 Ekim Cumhuriyet bayramı etkinliklerinde belediyeler halkın coşkuyla bayramı kutlaması için elinden geleni yaptılar. Büyük kentlerde başlayan kültür festivalleri geleceğe umutla bakmamızı ve motivasyonumuzu artırıyor. Ülkenin birçok kentinde sanatçılar büyük toplulukları konserlerle özledikleri müzikli günlere döndürdüler. Önümüzdeki günlerde de herhangi kısıtlama olmadan hayat devam etmesini dileyelim.

Maske takma zorunluluğunu uyarak, zaman buldukça katıldığım etkinliklerde katılımcıların çoğunun maskesini takmaya duyarlı olduğunu gördüm. Katılan çevremdeki insanlarda da bana virüs bulaştı diyen olmadı. Tabii bu durum garanti değil ama aşılanma oranı artıp bir de maske takıldığı sürece hastalığa karşı koruyuculuk açısından güvenimiz artıyor.

Sanattan geçimini sağlayan binlerce kişi uzun zamandan beri ilk defa yüzleri gülmeye başladı. Onların yüzleri güldükçe toplum da moral kazanacak. Hâla insanlarımız sokakta gülümsemeden, tedirgin bir ifadeyle geziyor ama üstlerinden ağır bir yük geçti onlara da hak vermek lazım. Şimdi halkın sağlıkçıların her fırsatta dile getirdiği aşılanma ve maske önlemlerine sıkı sıkıya uymaları sonra da hayata kaldığı yerden devam etmeleri gerekiyor. Pandemi sayesinde maskenin üst solunum yollarını mükemmel koruduğunu öğrendik. Bundan sonra pandemi geçse bile sonbahar ve kış aylarında maskesiz toplu bulunulan yerde durulmaz. Maske sayesinde grip ve üst solunum yolu hastalıklarına daha az yakalanacağız. Tâbi uyarıları hiçe sayanlar oluyor. Bu her zaman yaşanan bir durum. Trafik kuralları var ama uymayanlar da var. Doktorların yaptığı onca uyarıyı duymamış olamazlar. Devletin vatandaşa sunduğu iki tür aşı var. Kendilerini ve çevrelerini korumak isteyen tüm duyarlı vatandaşlar en az iki doz aşılarını yaptırdı. Şimdi üçüncü hatırlatma dozları için ilk zamanlardaki gibi katılımın olmasını bekliyoruz ki toplumsal faaliyetlerin devam etsin. Bu pandemi bitti denilene kadar altı ayda bir aşıya devam edilecek gibi görülüyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech