Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Cansel Top

Geçmişine Göz Kırp

Merhabalar Sevgili okur

Bugün ruhumuzun derinliklerinden, kafamızı yastığımıza koyduğumuz zaman aklımızı kemiren geçmiş pişmanlıklarımızdan, keşkelerimizden , “orada keşke farklı davransaydım”, “hayatıma böyle birini hiç almasaydım” deyişlerimizden kendimize haram ettiğimiz uykularımız ya da yola devam edemeyişlerimizden bahsedeceğim biraz…

Ne kadar duygusal ve kendini yıpratan bir toplumuz onu görüyorum hepimizde, aşırıya kaçacak kadar ince düşüncelerimizle, kalbimize söz geçiremeyişlerimizle aslında ne zararlar veriyoruz geleceğimize.

Yıllar önce yaşanmış bir hayal kırıklığının acısını bu gece uyurken bile çekecek olan kaç kişi var kim bilir? Ya da şu an bedenen yanınızda yürüyüp, ruhen geçmişinde yürüyen kaç kişi mi demeliyim?

“Ben devam edemiyorum, yapamıyorum, kaybettiklerimi geri istiyorum.” Derken önünde ona sunulan hayatını geriye iten bir insan düşünün, bundan yıllar sonra da “keşke zamanında çabalasaydım” diyerek kendine hırslanacak bir insandır o, geçmişini hiçbir zaman geri getiremeyecek olduğundan emin ama şimdisi için kılını bile kıpırdatmıyor, ona sunulanı öylece durarak yaşarken bir yandan da sürekli duygularına yeniliyor, geçmişine dönemiyor ama şimdisinden hep bir adım geride bunun farkına varamıyor.

Halbuki zaman onun bekleteceği ya da durduracağı bir kavram değildir, en iyisini bulabilmek içindir belki hayatında bir zamanlar olup bugün olmayan her şey ya da kendine dönüp zaman ayırabilmesi içindir belki iyi hissederse yarın yine aynı mutluluğu aynı kişilerle aynı yerlerde yaşayabilir.

Güçsüzleştiriyoruz kendimizi şu anın değerini bilmeyerek ayak uydursak zamana nasıl toplanacağız halbuki, kimse senden geçmişini silmeni istemiyor yine düşün yine aklına gelsin anılar ama yenilerini de yaratmaya fırsat varken daha güzellerini ekle şu anına, zamanında yapılan hatalarının ne olduğunu biliyorsun ya da girdiğin çıkmaz bir sokağa bir daha girmemen gerektiğini de öğrendin, eğer o sokağa hiç girmesen öğrenir miydin? Şu an kendine sorduğunda eskiden doğru gelen şeylerin artık doğru olmadığını biliyorsun peki neden güneş tam tepedeyken sen gözlerini yumuyorsun?

Bugün, dün olacak yarın, bugün senin geçmişin olacak yarın geri dönemeyeceksin istesen de.

Ama hatırlayacaksın, hakkın olan güzel hatırlamak.

Hakkın olanı almak için önce gözlerini aç, hâla karanlıktaysan o karanlığına bir mum yak yavaş yavaş iyileştir geçmişini, geçmiş dersler alındı ve yenileri de alınacak. Hayat sana, bana, bize öğretmek için acıyı da, mutluluğu da yaşatacak, öğrendiğin zaman geçmişin senin için sadece artık önüne koyduklarında başarılı olabileceğin bir sınav kağıdı olacak.

Aynı sorular sorulduğunda cevapların 100’lük bir kağıt vermeye yetecek.

Şimdi bu yazıyı ben yazmış oldum sende tam burada bitirmiş oldun.

Miş’li zamanda kaldı ama bana ders verdiği gibi belki de sana da yön verdi…

Her şey güzel olsun, kalbinizin umutla dolması dileğimle…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech