Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Cemal Oral

HALKA RAĞMEN…

HALKA RAĞMEN…

Halk takipçisi olmasaydı iklim, hava ve tarıma büyük etkisi olacak olan proje belki de 26 Nisan 2017 Cuma günü onaylanmış olacaktı. Bölgede yapılmak istenen toplam 16 termik santralden sadece birisi olan projenin hiçbir koşulda yapılmaması için vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları kararlı.

Bir de ürküten rakamlar var…

Yılda 3.5 milyon ton ithal kömür yakacak ve 314 bin ton kül yayacağı öngörülen termik santral; bölgede çalışan ve planlanan diğer 15 santralle birleşince neden olacağı çevre ve sağlık etkileri sebebiyle Çanakkalelilerin ve ülke çapında çevrecilerin tepkisini çekti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na itiraz dilekçeleri yağdı…

Projenin ÇED Raporu’nun onaylanmaması için, Çanakkale, Ankara ve İstanbul’dan pek çok derneğin yanı sıra Amasra, Bursa, Gerze, Aliağa, Foça gibi tüm Türkiye çapında da sivil toplum kuruluşları ve yurttaşlar itiraz dilekçeleri yolladı.

Çevreciler ve basın

O projenin ÇED raporunun onaylanmaması için yurttaşlar bakanlığı dilekçe yağmuruna tutarken yerel ve ulusal basında da halkın isteği doğrultusunda haberler yer almaya başladı. Kamuoyu oluştu ve ‘istemiyoruz. Çanakkale temiz kalsın’ baskısı sonuç verdi.

Şimdilik  de olsa…

Çanakkale’de yapılmak istenilen Kirazlıdere Termik Santrali’ne şimdilik onay çıkmadı. 26 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED raporunu onaylamayarak, özellikle hava kirliliği modellerinin yenilenmesi için şirkete 2 ay süre verdi.

2 ay sonra ne olacak?

Şirketten istenilen yerine getirilip getirilmediğine ve halkın tepkisine bağlı tabii ki…

Yılda 3.5 milyon ton ithal kömür yakacak ve 314 bin ton kül yayacağı öngörülen termik santral; bölgede çalışan ve planlanan diğer 15 santralle birleşince neden olacağı çevre ve sağlık etkileri sebebiyle Çanakkalelilerin ve ülke çapında çevrecilerin tepkisini çekmişti. Projenin ÇED Raporu’nun onaylanmaması için, Çanakkale, Ankara ve İstanbul’dan pek çok derneğin yanı sıra Amasra, Bursa, Gerze, Aliağa, Foça gibi tüm Türkiye çapında da sivil toplum kuruluşları ve yurttaşlar itiraz dilekçeleri yollamıştı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech