Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Cemal Oral

GESTAŞ NİÇİN YENİ GEMİ ALIYOR?

Son günlerin en alevli tartışması İl Genel Meclisi’nde yapılıyor. Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyeleri, il-ilçe başkanlığı seçimlerinin yanı sıra RES ve GESTAŞ ile de gündemde duruyor.

Bilindiği gibi Çan Dedeler mevkiine yapılacak olan RES Rüzgar Gülü Santralleri için meclise getirilen imar plan değişikliği konusu tartışılıp karara bağlanmadan, Gestaş’ın yeni gemi alım işi meclise getirilecek. RES konusunda CHP’li ve AK Parti’li üyelerin kafası netleşmezken, hemen sıcağı sıcağına Gestaş’ın yeni gemiler alması gündeme geldi. CHP’li meclis üyeleri Gestaş ile ilgili yoğurdu üfleyerek yemeye çalışıyor.

Öğrenildiğine göre CHP’li üyeler yeni gemi alınmasından çok kiralama yöntemi ile hizmetlerin verilmesinden yana… Bu arada Gestaş yönetiminde ise hizmetlerin devamı için kiralama değil, yeni gemilerin alınmasını istediği öğrenildi. CHP’li il genel meclisi üyeleri arasında yapılan tartışmalarda alınacak gemilerin TL birim fiyatından mı yoksa Avro değerinden mi alınacağı merak ediliyor. Bu arada ismini açıklamayan bir meclis üyesi önemli birkaç konuya dikkat çekiyor.

Meclis üyesinin değerlendirmesine göre; gemilerin TL ile mi avro ile mi alınacağının Gestaş’ın son üç yıl içinde karının ne olduğunun, kiralık gemilere ne kadar ödediğinin, yeni gemilerin alınmasından sonra köprüye rakip mi olmak ya da yaratmak istediğinin altı çizilsin istiyor. Bu arada bu ihale yasası ile ikinci el gemi almanın mümkün olup olmayacağı, gemilerin Yunanistan alınmasının doğru ve mantıklı olduğu sorgulanırken, Gestaş’ın köprünün açılmasından sonra büyütülecek mi yoksa küçültülecek mi konusu irdeleniyor.

Tüm bu gelişmelerin doğrultusunda araştırmaların yapılması CHP ve AK Parti’liler arasında tartışılıyor. Bu arada resmi bir heyetin Yunanistan’a gönderilip fiyatların öğrenildiği, gemilerin Tuzla Tershanesi’nde millileştirilip getirildiği merak ediliyor. Satın alınacak gemilerin parasının hazır olup olmadığı, Eskihisar Topçular İskelesi’nde de bekletilip bekletilmediği merak ediliyor. Bu arada Genel Sekreter Abdullah Köklü’nün üç ay önce Yunanistan’a adam gönderip araştırma yaptırdığı niçin sonucunun getirilmediği, gemilerin alınması için yeni genel müdürün mü beklendiği soruluyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech