Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muhsin Çayan

Trafikte 10 sinir bozucu hareket 3

 

  1. Dönüşlerde veya şerit değiştirirken sinyal vermemek veya sinyali sürekli açık bırakmak: Trafikte niyetinizi belirtmenin en basit ve en temel yolu sinyal vermek. Eğer önünüzdeki aracın ne yapacağı hakkında bir fikriniz yoksa durum kolayca sigorta ödemeleriyle sonuçlanabiliyor. Sinyal vermemek tehlikeli olması bir yana, diğer sürücülere senin güvenliğin beni bağlamaz, ben senden daha önemliyim demek olmuş oluyor.

    Dönüşlerde sinyalinizi verin.

    7. Sol şeridi gereksiz meşgul etmek veya oyalanmak: Neticede hepimiz bir yerlere yetişmeye çalışıyoruz ve trafiğin zaten zorlukla ilerleyen akışını gereksiz hareketlerle yavaşlatmak son derece sinir bozucu. Sol şeridi gereksiz meşgul etmek, hız sınırında gidiyor olsanız bile diğer sürücüleri strese sokacağı kesin hareketlerden. Araştırmalara göre hatalı sollamanın stresi skydiving yapmakla eşit. Ayrıca bu durum gerçekten aciliyeti olan hallerdeki sürücüler için de engel oluşturuyor.

    Sol şeridi sollamak için kullanın ve sol şeritteyken her zaman dikiz aynanızdan sizden daha hızlı gelen bir araç var mı diye tetikte olun.

    8. Keyfi emniyet şeridi kullanmak: Ambulansın arkasına takılıp köprüyü geçmeye çalışan sürücüleri haklı bulanlar var mıdır bilemiyoruz ama olayı izleyen sürücülerin, bu zekaya sahip tek kişinin ambulansın arkasına takılan sürücü olduğunu düşünmedikleri kesin. Hatta son zamanlarda şerit ihlalleri twitter dan yoldaki araçların cep telefonlarıyla çektiği fotoğraflarla ihbar edilebiliyor.

  2. Makas atarak seyretmek : Çoklu şeritlerde aşırı hızlı araç sürmek. Ancak bu sürüş esnasında şeritleri devamlı değiştirerek hız yapanlar.
  3. Yüksek ses .: Araçlarına yüksek teknoloji ürünü ses sitemleri monte eden mağandalar hem sürücüleri hemde evlerinde oturan insanların sinirlerini bozan bir durum olduğunu düşünüyorum

Dostlarım 10 madde nin dışında yüzlerce madde yazabilirim . ancak sağlığınız için   sabırlı olmaya devam edin . Kalın sağlıcakla

Piaggio Scooter’den Sonra Otomobille Geliyor.

Konseptin üç kişilik kabini tıpkı McLaren F1’deki ve BMW’nin yine motosiklet alt düzenini temel alan 1994 tarihli Z13 konseptindeki gibi önde merkezi bir sürüş pozisyonu ve arkada iki koltuk barındırıyor.
Piaggio’nun NT3 adı verilen konsepti Hindistan’da tasarlanmış. Otomobil orada piyasaya çıkarsa 2500 dolarlık Tata Nano ve giriş seviyesi Maruti hatchback’ler ile rekabet edecek.
NT3 Piaggio’nun klasik üç tekerlekli pikabı ve vanı Ape’i temel alıyor. Bu model güney Avrupa’da ve Hindistan gibi gelişen pazarlarda rağbet görüyor.
Konseptteki motor seçenekleri 200 cc ve 300 cc hacmindeki motosiklet motorlarını içeriyor. 300 cc’lik motor seçeneğinde bir hibrit sistem de bulunuyor.
Piaggio’nun patronu Roberto Colannino Reuters’a “Hindistan’da çok fazla satış yapmayı umduğunu”, ayrıca Asya ve Avrupa satışlarının da planlandığını söyledi.
Otomobilin üretileceği fabrikanın konumu ya da piyasaya sunulma tarihi açıklanmadı, fakat Reuters Piaggio’nun “üç yıl içinde” üretime başlamayı planladığını kaydetti.

EYYYYYYY KOVALAKUS

Bu aracı alamazsın çünkü bir tane …

Paris Motor Show  birbirinden etkileyici otomobiller görücüye çıktı! Bunlardan biri de, öğrenciler tarafından tasarlanan tüm zamanların en iyi konsepti olarak gösterilen Espera Sbarro Eight Concept adlı araç. Tasarım olarak görenleri 20. yüzyılın başlarına götüren ancak bunu modern malzeme kalitesi ve yüksek teknolojiyle gerçekleştiren bu özel otomobil, kaputunun altında son derece güçlü bir motor saklıyor.

8 silindirli bir motora sahip olan Eight Concept, bu sayede 350 beygir güç üretiyor. Bu da onun geçmiş ile bağlarını hızla kopartan bir başka özelliği… Montbéliard Tasarım Okulu öğrencileri tarafından geliştirilen otomobil, görünen o ki Paris Otomobil Fuarı’nın en popüler isimlerinden biri olacak…

GÜLMECE

Son zamanlarda hırsızlar başımızı döndürdüler …

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech