Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ali Güngör Yıldız

Biz Yalnızca Ayna Tutmaya Çalışıyoruz

Son günlerde önce bizim, ardından da diğer meslektaşların farklı şekilde gündeme getirdiği, Hastanebayırı Spor Sahası olayı, tartışılmaya devam ediyor. Haberin istihbaratını alıp gündeme taşıyan başta şahsım olmak üzere, tüm ilgililerin ve sahayı talep eden kişinin art niyet taşıdığına inanmıyorum. Birileri iş yapmak istiyor olabilir. Birileri de doğal ve kurumsal olarak bu işin bürokratik kesimini oluşturuyor.

Yaptığımız haber ve haberlerle görevimiz, ne hüküm vermek ne de kişileri suçlamak…

Gazetecilik yaşamım boyunca tek bir görevim var. Bu da halkın çıkarını, sokaktaki yurttaşın çıkarını, kişilerin çıkarının üzerinde tutmak ve gözetmektir. Biz işimizi sokaktaki insanların adına yapar, sorgularız. Bu bilinç içerisindeyiz. Yaptığımız haberlerle başta sayın bürokratlar olmak üzere, topluma, hatta bazen de kendimize AYNA tutmaya çalışırız. Bizler olayların yansıtıcısıyızdır.

Şimdi konuya gelelim…

Sayın Abdullah Köklü, benim imzamla gündeme getirmiş olduğumuz “Lojmanlardan sonra sıra nerede” ve “Bu vizyonsuzluk değil midir” başlıklı haberlerimize Tekzip ve Düzeltme yazısı gönderip doğrulanmasını istemiştir. Bu isteği saygı ile karşılarım. Mesleki etik kurallar gereği bu isteği yerine getirmek öncelikli görevlerimizden birisidir. Bunu da yerine getireceğiz. Tabii ki soru sorma, yanıtını beklediğimiz konuları da saklı tutmak kaydıyla…

Düzeltme yazısında, “Söz konusu haberlerde bahsi geçen, daha önceki dönemlerde Vali Yardımcılarının da kullandığı ve halen de İl Özel İdaresine ve Milli Emlaka ait bulunan lojmanlar depreme mukavemet şartlarını taşımadıkları anlaşıldığından can ve mal kaybına sebep olunmaması için tahliye edilmiştir; insan hayatı dışında herhangi saik gözetilmemiştir. Haberde bahsi geçen Saraycık’ta bulunan bir askeri alana Vali Yardımcıları için yeni lojman yapıldığı iddiası ise kesinlikle doğru değildir. Vali Yardımcıları halen, ÇOMÜ Sarıcaeli Yerleşkesinde ÇOMÜ çalışanları ve bazı memurların da ikamet ettiği lojmanları kullanmaktadırlar. Haberde bahsi geçen Milli Eğitime ait lojmanlar ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce açıktan ihale edilmek suretiyle kendi hukuki süreci ve yetkisi dahilinde satılmış olup, müvekkil Abdullah Köklü veya temsil ettiği kurumlar ile hiçbir ilgisi yoktur.

Vali Yardımcısı Abdullah Köklü’nün Hastanebayırı Spor Kompleksine giderek fotoğraf çektiği, burayı satmak için hazırlık yaptığı iddiası da tamamen gerçek dışıdır.” ifadelerine yer verilirken satışına esas tahsisin kaldırılması talebinin kendisi tarafından uygun görülmediği bilgisi kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Sayın Abdullah Köklü, birkaç karpuzu bir koltuğunda taşımaya çalışmakta… Sorumluluğunu taşıdığı Çanakkale İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevinin yanında Çanakkale Vali Yardımcılığı görevini de sürdürüyor. Kafalar biraz da buradan karışıyor. Bir şahıs Hastanebayırı sahası kıyısında bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait lojmanların ihalesine giriyor ve alıyor. Hiçbir sözümüz yok. Biz ‘niçin hemen karot testi aldırıldı’ diye sorduk. ‘Çürük’ denildi, doğrudur.

Peki, o yıllarda yapılan hangi binaların bu gün karot testi yapılsa çürük çıkmaz?

Sayın Köklü’ye bağlı olan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü lojmanları da satıldı. Bu ihaleye kimler girdi ve dışarıdan bir isim girmiş midir? Girmemiş ise niçindir?

Milli Eğitimin Lojmanlarının ihalesini alan firma yada şahıs, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne dilekçe vererek Hastanebayırıspor sahasını istiyor. Bu makam yazıyı tahsisi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde olan ve idari olarak Sayın Abdullah Köklü’ye bağlı görev yapan birim aracılığı ile yine Sayın Köklü’ye bağlı kurum bir diğer kuruma cevap veriyor. Kısacası isteyen ve kabul etmeyen aynı iradeymiş algısı ortaya çıkıyor. Yani isteyen ve vermeyen aynı kişi olunca  acaba… (Burada da mı banttan sayı beklentisi vardır?)

Şimdi sorularımızı sıralayalım…

Biz haberimizde Hastanebayırı sahasına gidip, incelemeler yaptığını fotoğraf çektiğini ileri sürdük. Dolaylı olarak elimize geçen belgede, bu sahanın kullanım hakkının amatör spor kulüplerinde olduğu, isteğin kabul edilemez olduğu belirtiliyor. Bu kararın altında da Sayın Köklü’nün imzası var. Bunu anladık ve okuyucularımızla paylaşıyoruz. Bir başka iddiamızdan hiç söz edilmemiş…

“Teknopark arazisi üzerine kurulan Vali Yardımcılarına ait lojmanların içindeki misafirhanede neler oluyor?” demiştik. Bu Lojmanlarda yer, alan, mekan niçin sık sık değiştirildi? Bu sorulara hiç yanıt alamadık.

Bir konuyu daha buradan gündeme getirmiş olalım. Milyonluk ihaleler yapan, Çanakkale’nin en büyük yatırımcı kuruluşu olarak bilinen Sayın Köklü’nün idare ve yönettiği Özel İdare’de niçin bir Basın ve Halkla İlişkiler birimi oluşturulmuyor?

Bunu içtenlikle söylüyorum, biz basın mensupları Sayın Köklü’yü ve Sayın daire müdürlerini her dakika rahatsız mı etmemiz gerekiyor. Bu niyette olsak, bir konu hakkında anında bilgi sahibi olmak istesek muhatabımız kimdir?

Sayın Köklü başta olmak üzere hangi daire müdürü, hangi basın mensubunun mekanına gidip bir bardak çay içmiştir?

Ha bu arada, sanırım bir de iktidar partisi başta olmak üzere tüm siyaset yapanlar, Sayın Köklü ile olan ilişkilerinde son günlerde, bir spor deyimiyle “banttan sayı olmayı” hedeflemişler gibi. Bu konu üzerinde de biraz düşünmek gerekiyor.

Bizden çok da sayın yetkililerin düşünmesini öneririm!

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech