Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

CAN AZERBAYCAN

Çok değil, 5-6 yıl önce Bursa’da oynana bir futbol müsabakasında, Azerbaycan Bayraklarının stada sokulması yasaklanmıştı. Açılım- saçılım süreci içinde, Ermenistan’a şirin görünmek için yapılan uygulama, Azerbaycanlı kardeşlerimizi rencide ettiği gibi bizleri de üzmüştü. Neyse ki yanlıştan dönüldü. Azerbaycan’la ilişkilerimiz, kardeş düzeyinde yapılmaya başladı. Azerbaycan’da yaşayan kardeşlerimiz, Türkiye’yi ana yurdu gibi görmektedir. Türkiye’nin başı ağrısa, onlar da kendi ülkelerinde rahatsız olurlar. Elazığ’da olan Depremde, her ilden yardım yapıldı. Dış Devletler ise mesajlarla geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Ama Can Azerbaycan ne yaptı? Kardeş bir isteğiniz var mı? Yardıma gelelim mi? Demediler. Bir uçak dolusu ekiple, yardıma geldiler. Sormadan. Haber vermeden. Ve biz geldik dediler. İşte kardeşlik budur. Yıllar önce Azerbaycan bayraklarına karşı hamsene tutum içinde olanlar, acaba utandılar mı? Neyse. Onlar geçmişte kaldı. Ama yanlışı da unutmamak lazımdır. “Türkün Türk’ten başka dostu yoktur.” Can Azerbaycanlı kardeşlerimize şükranlarımızı arz ediyoruz.

DOĞU TÜRKİSTAN
Elazığ’a gelen Doğu Türkistan’dan kardeşlerimiz, 1000 kişilik bir mutfakla hizmet vermeye başlamışlar. Kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Yine Tebriz Türk takımı Tractör taraftarları da, İran’da Tahran’da yapılan futbol müsabakasında, Elazığlılara destek tezahüratı yapmışlardır. Ya Fenerbahçeliler? “Elazığ Üşüme. Fenerbahçe Seninle” diye tezahürat yaparak atkılarını berelerini, sahaya atarak, Elazığ’a gönderilmesini sağlamışlardır.

Amerikan Basketbol Ligi’nde (NBA) Cleveland Cavaliers forması giyen Makedonyalı Türk oyuncu Cedi Osman, Chicago Bulls karşılaşmasında atılacak her 3 sayılık basket için Elazığ’daki depremin mağdurlarına 200 bin dolar bağışta bulundu. Cedi Osman’ın bu organizasyonuna spor dünyasından birçok isim katıldı ve toplamda 385 bin TL toplandı. Cedi Osman 118-106 kaybettikleri maçta 18 sayı, 6 asist ve 1 ribaundla oynadı. 4 üçlük deneyen Cedi Osman, 2 isabet buldu. Karşılaşmada ise toplam 63 üçlük atış yapılırken, bunlardan 25 tanesi isabetli oldu. Bizler Hep birlikte Türkiye’yiz. Yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz. Unutmayalım. Elazığ’a kar yağsa, Rize’de, Edirne’de üşüyen, o soğuğu içimizde hisseden necip bir Milletiz biz. Sağlıcakla kalınız.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech