Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

KASAYI KAPATIYORUM!

Kapatma yahu, Hep bize mi denk geliyor? Ne talihsiz bir adamız. Ya da, sakar. Sizin de başınıza gelmiştir. Alışverişinizi yaptınız. Açık olan iki tasadan birine yöneldiniz. Yalnızca bir kişi var. Kasadaki görevli sizi görür görmez,”Kasayı kapatıyorum. Yandakine gidin lütfen” demez mi? Yahu hep bize mi rast gelir bu meret?Geçen gün BİM e gittik.Alışverişimizi yaptık.İki kasa açık.Birinde bir kişi var.Ona yöneldik.İçimizden bir ses,”Şimdi kasayı kapatıyorum” diyecek demiş gibi oldu.Hep oluyor ya.Bekliyoruz.Nitekim kız “Kapatıyorum” dedi.Bizim sigortalar attı.”Bu kapatma işi hep bize mi rast gelir?”diye isyan ettik.Kız pişman oldu.Gel beyefendi alayım dedi.Yok istemez diye öteki kasaya gittik.Kız mahcup, mahcup,”Söylenmez ama beni söyleyemeye  mecbur bıraktınız.Tuvalete gitmem gerekiyordu”.Tamam da güzel kızım.Kasanın başına geçmeden hacetini görsen ya?Niye sıkıştırıyorsun?Neyse kızımız,koşa,koşa gitti.Biz de işimizi gördük.Bu olaya biz çok sık rastlıyoruz..Yani körün taşı gibi ,bizi buluyor.Yan kasadaki çocuğa Nasrettin hocanın hikayesini anlattık.Bilmiyormuş garibim.Hoca Kadılık yapıyormuş.Bir gün iki kişi birbirinden şikayetçi olarak,hocanın evcinin kapısına dayanmışlar.Hoca her ikisini dinlemiş,ikisine de,haklısınız demiş.İçerden konuşmaları duyan hocanın hanımı,hoca içeri girince,”Hoca.Bu nasıl iş.Her ikisi de nasıl haklı oluyor?”demiş.Hoca bu altında kalır mı,”Sen de haklısın hanım” demiş.Bizim işte öyle.Kızcağız sıkışmış.Tabi ki tuvalete gidecek.Biz de müşteriyiz.Her zaman haklıyız.Bu durumda ne oluyor?Herkes haklı oluyor.

GÜLMECE

Maymunun biri, bir gün ormanın derinliklerine doğru yol alıyormuş, birden karşısına son hızla kaçan bir ayı çıkınca, seslenmiş:
– Ayı kardeş, niye kaçıyorsun? – Hiç sorma maymun kardeş. Ormanı maliyeciler bastı. – Eee, ne var bunda? – Eeesi var mı? Bende kürk, hanımda kürk, çocuklarda kürk. Ben kaçmayayım da kimler kaçsın?
Ayı kaçarken, maymun da yoluna devam etmiş, bir süre sonra karşısına hızlı bir şekilde kaçmaya çalışan kaplumbağayı görünce sormuş: – Kaplumbağa kardeş, sen niye kaçıyorsun? – Hiç sorma maymun kardeş. Ormanı maliyeciler bastı. – Eee, ne var bunda?
– Eeesi var mı? Bende ev, hanımda ev, çocuklarda ev. Ben kaçmayayım da kimler kaçsın? Maymun da ormanın derinliklerindeki gezintisine devam etmiş, biraz sonra yırtık uçurtma gibi kaçmaya çalışan leyleği görüp sormuş: – Leylek kardeş, sen niye kaçıyorsun?
– Hiç sorma maymun kardeş. Ormanı maliyeciler bastı. – Eee, ne var bunda? – Eeesi varmı? Bende yazlık, hanımda yazlık, çocuklarda yazlık. Maymun gezintisine devam ederken, birden dönüp kendisi de kaçmaya başlamış, bir süre kaçtıktan sonra nefes nefese durmuş ve kendi kendine şöyle demiş: – Ulan ben niye kaçıyorum? Benim kıçım açık, hanımın kıçı açık, çocukların kıçı açık!..Sağlıcakla kalınız.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech