Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’de ilk kez gerçekleşecek

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlenecek olan Aile Semineri ve Yaratıcı Düşünen Çocuk Atölyesi için geri sayım başladı.

ÇOMÜ Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Nilüfer Umar öncülüğünde ve beraberindeki 19 özel eğitim öğretmeni adayı ile Çanakkale M. A. E. İl Halk Kütüphanesi’nde, Ebeveyn Destek Eğitim Programı (EDEP) Projeleri kapsamında 1 Haziran tarihine kadar 4 adet aile semineri ve yaratıcı düşünen çocuk atölyesi gerçekleştirilecek.

Ebeveyn Destek Eğitim Programı (EDEP) Projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan Aile Semineri ve Yaratıcı Düşünen Çocuk Atölyesi’ne dair detaylı bilgi verilerek; “DEHBli çocukların özellikleri, erken tanının önemi, DEHB alt tiplerine göre ailelerin nasıl bir süreç izlemeleri gerektiği, DEHBli  çocukların akademik ve sosyal yaşamlarının desteklenmesine yönelik örnek vak’alar üzerinden bilgi paylaşımları yapılacak. Seminere 4-12 yaş grubunda DEHB tanısı almış veya almamış çocukları bulunan tüm ebevenyler katılabilirler. Siz seminere katılırken aynı saatlerde çocuklarınız da Yaratıcı Düşünen Çocuk Atölyesi’nde her grup başında bulunan 3 veya 4 tane öğretmen ile atölye etkinliklerini yürüteceklerdir. Çocuk atölyesindeki etkinliğe katılmasını istediğiniz çocuğunuzun yaşını ve özel gereksinimli tanısı varsa lütfen belirtiniz.  Çocukların yaş aralıkları 5-6 yaş, 7-9 yaş ve 10-12 yaş olarak sınıflandırılmıştır. Çocukların bulundukları yaş grubuna göre atölye içerikleri tasarlanmıştır” diye belirtildi.

Proje ekibi

Proje Ekibi; 1 danışman ve 19 öğretmen adayından oluşan ekipte;  Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Nilüfer Umar, Enes Düven, Tolga Atakan Güler, Özlem Altıntaş, Nazlı Yılmazer, Sebanur Merve Aydın, Medine Dağ, Anıl Can Yağcı, Maviş Olğur, Suat Altay, Ferhat Güler, Rohat Yıldız, İbrahim Aydın, Gözde Sert, Nilüfer Yılmaz, Muhammed Talha Aksu, İrem Özgüler, İrem Cincioğlu, Ömer Faruk Akkaş, Barış Bayram yer alıyor.

Projenin işleyişi

Projenin işleyişine dair detaylar verilerek; “İlgili tarihlerde ebeveynlere proje içeriğinde belirtilen seminerler verilirken çocuklarına da aynı saat diliminde kütüphanenin çocuk bölümünde yine proje içeriğinde belirtilen atölye ve etkinlikler yapılacaktır. Proje katılımcıları 30 aile ile sınırlı tutulacaktır. Katılımcı aileler istedikleri seminer veya seminerlere katılabilirler. Projenin duyurusu kütüphanenin sosyal meyda hesaplarından yapılarak katılımcı olmak isteyen ailelerin google form platformu üzerinden her bir seminer için ayrı ayrı olmak üzere katılım talepleri ve yanlarında getirmek istedikleri çocukların yaş bilgileri istenecektir. Çocukların yaş aralıkları 5-6 yaş, 7-9 yaş ve 10-12 yaş olarak sınıflandırılmıştır. Çocukların bulundukları yaş grubuna göre atölye içerikleri tasarlanmıştır. Her grup başında bulunan 3 veya 4 tane öğretmen adayı atölye etkinliklerini yürüteceklerdir. Semierler ve çocuk atölyeleri 11 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında cumartesi günleri toplam 4 adet olmak üzere saat 16.00-18.00 arasında gerçekleştirilecektir” diye belirtildi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech