Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GESTAŞ  2 aracı satışa çıkardı

Kamuda tasarruf ve verimlilik

Kamuda tasarruf ve verimlilik paketinin maddeleri arasında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının kullandıkları taşıtlara ait düzenlemelerin ardından, Çanakkale’de deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ “ihtiyaç fazlası” 2 adet aracını satışa çıkardı.

Kamuda tasarruf ve verimlilik paketi geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile kamuda tasarrufun nasıl yapılacağı sıralanmıştı. Buna göre kamu kurum ve kuruluşlarınca 3 yıl süreyle yeni taşıt alınmayacak. Yabancı menşeli taşıt kullanılmayacak. Ekonomik ömrünü tamamlamış olanlar tasfiye edilecek, ihtiyaç fazlası taşıtlar ise tasfiye edilmek ya da ihtiyacı olan kurumlara devredilmek üzere Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bildirilecek.

Kamuda tasarruf ve verimlilik paketinin en önemli maddeleri arasında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının kullandıkları taşıtlara ait düzenlemelerin ardından bir hamle de Çanakkale’de deniz ulaşımını sağlayan tek şirket olan GESTAŞ’tan geldi. GESTAŞ, kendi mülkiyetinde olan Skoda ve BMW marka 2 ikinci el aracını satışa çıkardığını duyurdu.

279 bin 756 km’de BMW marka araç 900 Bin TL, 167 bin 028 kilometredeki Skoda marka araç ise 1 milyon 300 bin TL başlangıç bedeliyle, 28 Mayıs Salı günü, Çanakkale Teknopark Yerleşkesi GESTAŞ Genel Müdürlük binasında açık artırmaya çıkacak.

GESTAŞ resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “GESTAŞ Deniz Ulaşım Ticaret A.Ş. mülkiyetinde olan ihtiyaç fazlası 2(iki) adet aracın, Çanakkale Teknopark Yerleşkesi GESTAŞ Genel Müdürlük binasında yeterlilik şartlarını karşılayan istekli/istekliler arasında açık arttırma ile 28.05.2024 tarihi Salı günü saat 13.00’da satışı yapılacaktır’ denildi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech