Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bir dizi temaslarda bulundu

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş,

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Avustralya ve Yeni Zelanda ziyaretleri sebebiyle bir dizi ziyaret ve temaslar gerçekleştirdi.

Avustralya ziyaretleri kapsamında Vali İlhami Aktaş ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ile birlikte ilk olarak Melbourne Başkonsolosu Doğan F. Işık’ı ziyaret etti. Ardından Viktorya Eyalet Parlamentosunu ziyaret eden Vali Aktaş ve Kaşdemir, Viktorya Eyaleti Gaziler, Küçük İşletmeler ve Gençlik Bakanı Nazlı Süleyman ile bir araya geldi. Avustralya Melbourne ziyaretleri kapsamında Çanakkale Muharebelerinin de anlatıldığı Shrine Anıtı ve Avustralya-Türkiye Dostluk Anıtını ziyaret eden Aktaş, Avustralya-Türkiye Dostluk Anıtına çelenk sundu.

Büyükelçisi Ünsay ile bir araya gelindi

Avusturalya Melbourne ziyaretinin ardından Yeni Zelanda’ya geçen Aktaş ve Kaşdemir, Yeni Zelanda Türkiye Büyükelçisi Ömür Ünsay ile bir araya gelerek Türkiye – Yeni Zelanda ilişkilerine katkılarından ötürü Kaşdemir’e verilecek olan 2024 yılı Yeni Zelanda Liyakat Nişanı Onursal Üyeliği ödül törenine geçtiler. Törende; Kaşdemir’e Liyakat Nişanı Yeni Zelanda Genel Valisi Cindy Kiro tarafından takdim edildi. Ödül törenin ardından Aktaş ve Kaşdemir, Yeni Zelanda Genel Valisi Cindy Kiro’yu ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmelerin ardından Aktaş ve Kaşdemir, Türkiye Yeni Zelanda Kültürel Topluluğunu ziyaret etti.

Yetkililer ile görüşmeler sağlandı

Yeni Zelanda ziyaretlerinin ardından Avustralya Sidney’e geçen Aktaş, Kaşdemir ile birlikte  Sidney Başkonsolos Muavini Mehmet Er’i ziyaret etti. Ziyaretin ardından Aktaş, Kaşdemir birlikte Avustralya Yeni Güney Galler Eyalet Valisi Margaret Beazley ile görüşme gerçekleştirdi. Aktaş ve Kaşdemir, Opera sanatçısı Ayşe Göknur Şanal, Avusturalya Maarif Vakfı Okulu, Auburn Gelibolu Yaşlı Bakım evi, Gençlik Merkezi ve Camii, Türk Dayanışma Derneği ve Türk Evi ile Sidney Müsiad yetkilileri ile bir araya gelerek sohbet ettiler.

Çanakkaleliler bir araya geldiler

Başta turizm olmak üzere ticari ilişkileri geliştirmek üzere ortak hareket etmek için Avustralya ve Yeni Zelandalı temsilcilerle bir araya gelen Aktaş, Avustralya ve Yeni Zelanda’da yaşayan Çanakkaleli vatandaşlarla da irtibat sağlayarak görüşmeler yaptı. Yapılan görüşme ve ziyaretlerde gösterilen misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren Aktaş, bundan sonraki süreçte sektör temsilcileri ile bu tür görüşmelerin olumlu ve uygun olacağını belirterek teşekkürlerini iletti.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech