Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ceylan: “Tek Adam Diktası’nın ekonomik krizi”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, CHP Gökçeada Olağanüstü İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada, “Gelinen noktada ‘Tek Adam Diktası’nın neden olduğu ekonomik krizi yaşamaktayız” diye konuştu.

CHP Gökçeada’da hafta sonu olağanüstü kongre gerçekleştirildi. Eski Başkan Güneşhan, güven tazeleyerek yeniden göreve seçildi. CHP’li Özgür Ceylan da kongreye katıldı. Burada yaptığı konuşmada iktidarı eleştiren Ceylan, “16 yıllık yağma ve talan döneminin sonunda kamunun ekonomik karşılık ifade eden neyi var neyi yoksa özel sektöre peşkeş çekilmiştir”  diye konuştu. Hükümetin açıkladığı Yeni Ekonomik Programı ağır bir dille eleştiren CHP’li Ceylan, “AKP genel başkanı milletin parasıyla Sarayda kilosu 80 liralık badem unu tükettiği için kriz Saray’daki tek adamı teğet geçmiş olabilir. Milletin haliyle dertlenmeyen AKP genel başkanının Damat Ekonomisinin yarattığı krizin çiftçinin, işçinin, emeklinin, çalışanın Pazar ve market alışverişine çıktığında filesini nasıl deldiğini göremez.” dedi.

Ceylan: “Tedbirlerin başında Liyakat olmalıdır”

Partililere yaptığı konuşmada, CHP’nin krize karşı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ortaya koyduğu çözümleri sıralayan Çanakkale Milletvekili Ceylan, “Ekonomik krize karşı alınacak tedbirlerin başında Liyakat olmalıdır. Damadı maliyeden sorumlu bakan yaparak, bir ülkenin ekonomisini düze çıkaramazsınız” diye konuştu. Merkez Bankası’nın bağımsızlığının sağlanması gerektiğini ifade eden Ceylan, iktidarın Merkez Bankası’na yönelik uyguladığı baskı ile reel rakamlardan uzaklaşıldığını söyledi. Ceylan, alınan borçların tamamının betona yatırıldığını belirterek, demokratik bir yönetim sağlanmadan ekonominin de düzelmesinin mümkün olmadığını kaydetti. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ekonomik çözüm listesini sıralayan Ceylan, hukuk ve adaletin de en kısa sürede tesis edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ceylan partililere yaptığı konuşmada, Mart ayında yapılması beklenen yerel seçimlerin çok önemli bir dönemeç olduğunu belirterek, el ele verilerek yapılacak bir çalışma ile Gökçeada’da seçimin CHP tarafından kazanılmasının mümkün olduğunu söyledi.

Ceylan Olağanüstü ilçe kongresinin ardından, Kent Müzesini gezdi. Ardından Gökçeadalıları ve esnafı ziyaret eden Ceylan, burada halkın sıkıntılarını dinledi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech