Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Söz hakkı bu sefer CHP’de

Geride bıraktığımız 31 Mart

Geride bıraktığımız 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi, iktidar partisinin önüne geçerek birinci parti konumuna ulaştı. CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ile CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, seçim sürecinin öncesi ve sonrasına dair açıklamalarda bulundular.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de yoğun bir seçim süreci geride bırakıldı. Seçimlerin sona ermesinin ardından taşlar yerine oturdu. Cumhuriyet Halk Partisi, oyların çoğunluğunu alarak, Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de birinci parti koltuğunda yerini aldı. Bu sürecin ardından CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ile CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun, Çanakkale Gündem Gazetesi’nde özel açıklamalarda bulundular.

Gürbüz; “Partimizi bir umut haline getirdi”

Cumhuriyet Halk Partisi, 31 Yerel seçimlerinden ülke genelinde büyük bir başarı sağlamasının ardından sorularımızı yanıtlayan CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz; “Bir yıldır seçim yapıyoruz; 14-28 Mayıs Seçimlerinde beklediğimiz sonuçları alamadık ancak hızla toparlandık ve parti olarak Kongreler Sürecini başlattık. Temmuz ayında mahalle kongrelerimizi yaptık. Çanakkale’de yaptığımız mahalle kongrelerinde gördük ki, artık yerelde de genelde de değişim istiyor insanlar. Merkez İlçe Kongresi’nde, İbrahim Can başkanımızın karşısındaki rakipleri, yeterli imzayı toplayamadılar, birleşip denediler, yine toplayamadılar, bu nedenle Merkez İlçe Kongremizi tek adayla yaptık, rakiplerimiz aday çıkartamadı. İlçe kongrelerimizden de aynı şekilde değişim iradesini gördük ve İl Kongresi’nde de benim karşımdaki üç aday birleştiler, tek aday için yeterli imzayı toplayabildiler ve tarihi bir farkla İl Kongresi’ni, kazandık, buradan zaten değişim gücü zaten kendini belli ediyordu. Kurultay’a gittiğimizde de, ikinci tura da kalsa bu değişimi gerçekleştirdik, bu büyük bir heyecan yarattı, bu heyecan ülkede, partimizi bir umut haline getirdi. Bizim bu kadarını beklemediğimiz muhteşem bir sonuç aldık Türkiye genelinde” diye konuştu.

“2028’e konsantreyiz şu anda”

“Geçen hafta, İl Başkanları ve Belediye Başkanları Toplantısı yaptık Ankara’da. 81 ili alamasak da her yerde bir başarı hikayesi vardı” diyen Gürbüz; “Ciddi bir şekilde 2028’e konsantreyiz şu anda, hepimiz iktidarı istiyoruz, halkımız da bunu istiyor. Çanakkale’de 12 ilçede; Gelibolu bizi üzdü, onun dışında her yerde oylarımız arttı, keza Gelibolu’da belediye meclisinde çoğunluk bizde. Yenice’de belediye meclisinde bin yüz oyla çoğunluğu aldık ve bir İl Genel Meclisi Üyesi çıkardık. Çanakkale genelinde, İl Genel Meclisi’nde ilk defa bu kadar açık ara farkla iktidarı aldık. İl Genel Meclisi’nde Ak Parti’nin 12, bizim üye sayımız 19. 14 Belediye aldık, 3 belediyede belediye meclisi çoğunluğu bizde, İl Genel Meclisi’nde çoğunluğu aldık. Hem Kepez’de hem Merkez’de belediyelerimizi koruduk. Çanakkale’de, Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’de olduğu gibi başarılı olmuştur” ifadelerini kullandı.

Ergun; “Bu sorumluluğun bilinciyle hareket etmek zorundayız”

Başkan Gürbüz’ün ardından söz alan CHP Çanakkale Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun; “Genel Başkanımız; ‘halkımız, genel iktidara bir sarı kart göstermiştir. Bu durum bizim üstümüze büyük bir sorumluluk yüklemektedir yerel iktidarda birinci parti olmak, bu sorumluluğun bilinciyle hareket etmek zorundayız. Büyük bir başarı kazandık diye, abartıdan ziyade, çalışmaya motive eden kamçılayıcı bir sonuç olarak görülmeli’ diyor. Temsilde eşitlik noktasında belediye meclis ve il genel meclis listelerimizde, ilk sıra adaylarımız kadındı. Belediye meclisinde, önemli seçilecek yerlerde, kadın erkek kadın erkek olmak üzere temsilde eşitlik sağlandı. Bunun da sonucunu aldık; 18 tane belediye meclis üyemizle Çanakkale Merkez’de temsil ediliyoruz. Kepez’de de benzer uygulama yapıldı ve orada da 15 belediye meclis üyesi olan sandalyelerin, on tanesini Cumhuriyet Halk Partisi kazandı. İl Genel Meclisi’nde de hem köylerde hem kent merkezinde altı adayımız çok etkin çalıştı” şeklinde konuştu.

“iktidarımızı güçlü bir şekilde koruduk”

“Geçtiğimiz dönemdeki gibi dört isim, Cumhuriyet Halk Partisi’ni merkezden temsil etmek üzere İl Genel Meclisi’ne gitti” diyen Ergun; “Belediye Meclisi’nde ve İl Genel Meclisi’nde partimizin oyunun ciddi bir üstünlük kurduğunu görebiliyoruz Merkez İlçemizde. Belediye başkanlık seçimlerinde Cumhur İttifakı oyunun, ciddi bir şekilde İYİ Parti’ye kaydığını görüyoruz. Bu süreçte adayımız sayın Muharrem Erkek, sahada çok etkin çalıştı, hep birlikte çalıştık. Gerek Çanakkale Belediye Başkanımız sayın Muharrem Erkek, gerek Kepez Belediye Başkanımız Birol Arslan, seçim sürecinde, girmedik mahalle, sokak bırakmadı. Bu süreçte vatandaşımızla, esnafımızla, öğrencilerimizle sık sık temas halindeydik. Şunu da unutmamak gerek; hep birlikte 30 bin haneye girdik.  Seçim sonucunun verdiği mesajları çok biliyoruz. Bizim geleceğe dönük umudumuz çok yüksek. Cumhuriyet Halk Partisi Belediyeciliği, Çanakkale’de daha iyi devam edecek. İktidarımızı devam ettirmek bizim için önemli bir başarı ama bu aynı zamanda önemli bir sorumluluk da yüklüyor Cumhuriyet Halk Partisi’ne.

“Başkan adaylarımız birçok dezenformasyonla uğraştı”

Belediye başkan adaylarının bir dezenformasyonla karşı karşıya kaldığını dile getiren Ergun; “Süreç içerisinde belediye başkan adaylarımız, birçok dezenformasyonla uğraştı. Bazı konular kamuoyuna yansıdı, rakiplerle ilgili şunu da gördük; olamayacak vaatleri halkın önüne getirilmesi, bunlarla ilgili bir prim yapmaya çalışmaları. Post truth diye bir anlayış var; gerçek ötesi anlayış, siyasette de bazı dönemlerde ortaya çıkıyor. Bu anlayış algıyı gerçek olmayacak şeyleri, olabilecek gibi göstermek üzerine kurulu, bunu zaten 14 Mayıs 28 Mayıs seçimlerinde de Cumhuriyet Halk Partisi yaşadı ancak bu seçimlerde, bunlara daha da hazırlıklıydı. 14 Mayıs seçimlerinde, merkezde 7 mahallede Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyu yüzde 42 civarındaydı; o dönem Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, Deva Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin çatısı altındaydı, İYİ Parti ayrı bir aday çıkarmıştı. 14 Mayıs’tan bir sene sonra da gördüğünüz gibi İl Genel Meclisi’nde oy oranı yüzde 43 olarak neticelendi” dedi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech