Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Seçim sürecini Kunt ve İskenderoğlu’ndan dinledik

Yoğun bir atmosfer içerisinde

Yoğun bir atmosfer içerisinde geçen yerel seçimler seçim sürecinin ardından sular durulmaya yavaş yavaş başlarken, Çanakkale’de CHP’nin ardından en çok oyu alan İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt ve onu takip eden Ak Parti Çanakkale Belediye Başkan Aday Jülide İskenderoğlu, seçim öncesi ve sonrasına dair değerlendirmelerde bulundular.

31 Mart Yerel Seçimleri kısa ama yoğun süreci ile her kesimi ucundan kıyısından da olsa etkiledi. 31 Mart gecesinin ardından kimi siyasi partiler itirazlarda bulundu, kimisi çıkan sonuçları bir ders niteliğinde gördü. Çanakkale’de de kıyasıya mücadele içerisine geçen Yerel Seçimlerde, oy çoğunluğunu alan Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkanı oldu. Seçim sürecinin ardından İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt ile Ak Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Gündem Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundular.

Kunt; “Bundan sonra kimsenin koltuğu garanti değil”

31 Mart Yerel Seçimleri, Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de kıyasıya bir mücadele içerisinde geçti. CHP’nin ardından Çanakkale’de en çok fazla oyu alan İYİ Partisi Çanakkale Belediye Başkanı Burak Kunt; “Biz, 24 Kasım’da yola çıktık, 150 günlük bir mücadele verdik. Çanakkale vatandaşımızın, çok özlediği bir siyaset anlayışıyla, sokaklarda olduk hep ve Çanakkaleli hemşehrililerimiz de buna çok güzel karşılık verdiler. Tüm Türkiye’de, yüzde 37’lik bir oy aldık ve bu partimizin, en yüksek oyu diyebilirim. Bir önceki seçimde, Türkiye’de en yüksek oyu alan Cumhuriyet Halk Partisi’nin en yüksek oy aldığı Çanakkale’de, bu seçimde en düşük oyu aldı. Burada aslında Çanakkaleliler bir değişim istediler ama biz, çeşitli sebeplerle, dış etkenlerle, küçük bir farkla, görevi Cumhuriyet Halk Partisi’nin devam edeceği şekilde kazandı. Bundan sonra takipçisi olacağız, değişim istediklerini gösteriyorlar, Çanakkaleliler hizmet istediklerini gösteriyorlar, bundan sonra kimsenin koltuğu garanti değil, herkes hizmet etmek zorunda kalacak. Biz de önümüze bakacağız, Çanakkale’nin haklarını sonuna kadar korumaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İskenderoğlu; “Bu bir genel seçim değil”

Sandıktan çıkan oy sonucuna oldukça dikkat ettiklerini dile getiren Ak Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu; “Çanakkale’ye yakışır, gayet demokratik bir seçim atlattık. Özellikle projelerin önde olduğu, diğer adaylarla birlikte, teşkilatların projelerini anlattığı bir seçim oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği gibi seçmenin, bize verdiği mesajı biz sandıkta gayet iyi almış durumdayız. Bu bir genel seçim değil, ne yazık ki sandıkta genel seçim havasında geçti. Birçok aksaklık, pandemi döneminde başlayan ekonomik daralma bize bir uyar olarak geldi ama şunu unutmamak lazım; bu bir genel seçim değil, Cumhurbaşkanımız değişmedi. 35 yıldır, zaten yönetimde olan bir belediye, yine Cumhuriyet Halk Partisi olarak devam etti. Seçmenin her dediğini kayda alan, seçmenin en doğru kararı verdiğini düşünen bir partiyiz. Varsa bir hata bizdedir diye bakarız her zaman. Biz dersimizi aldık, dört yıl sonraki seçimlere, daha güçlü bir şekilde çalışıp, özellikle ülkenin şu an yaşadığı sorunları çözerek, inşallah dört yıl sonra yine iktidar olarak devam edeceğiz. Bizim için durmak yok, yola devam” dedi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech