Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erkek’ten seçim değerlendirmesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek basın açıklamasında bulundu. Erkek yaklaşan 24 Haziran seçimleri ile ilgili genel değerlendirmelerde bulundu.

Muharrem Erkek’in yapmış olduğu açıklamada, “Yol, köprü, inşaat harici başka hiçbir şey yapmayan AK Parti iktidarları döneminde fabrikalar kapatıldı, limanlar, devlet arazileri satıldı. Üretime hiçbir yatırım yapılmadığı gibi, yanlış politikalarla enerjide tek ülkeye bağımlı hale getirildik. Sonuçta, ekonomi gelişmiş, bölüşüm adil hale gelmiş mi? Hayır! Türkiye’nin dış borcu bitmiş mi? Hayır, aksine artmış. Rakamlara bakacak olursak, içinde olduğumuz durum daha iyi anlaşılacaktır.

“79 YILDA 713 MİLYAR HARCANDI”

1923 – 2002 arasında, yani 79 yılda bütün hükümetlerin harcadığı para 713 milyar dolardır. Menderes, Demirel, Ecevit, Erbakan, Özal, Çiller, Yılmaz tamamının harcadığı para bu. Üstelik bu süreçte Atatürk, Keban gibi barajlar, şeker, un fabrikaları yapılmış, 1940’ta uçak ihraç edilmiş, Kıbrıs Barış Harekâtı yaşanmış, Marmara, Erzincan, Van gibi depremlerin yaraları sarılmıştır.

“DIŞ TİCARET AÇIĞI 967 MİLYAR DOLAR”

Bir başka rakama bakalım. İhracat ile ithalat arasındaki fark anlamına gelen cari açık ne durumda? 1951-2002 arasını kapsayan 52 yılda Türkiye’nin verdiği toplam cari açık 43.7 milyar dolardır. Oysa sadece 2017’de cari açık 47.1 milyar dolara ulaşmıştır. Yani, AK Parti’nin bir yılda yarattığı açık 52 yıla bedeldir. 1923’ten 2002’nin sonuna kadar geçen 80 yılda Türkiye toplamda 247 milyar dolar dış ticaret açığı verirken, AK Partiyle geçen 15 yılda, 2017 sonu itibarıyla toplam dış ticaret açığı 967 milyar dolara yükselmiştir.

“BU MAÇI KAZANACAĞIZ”

Unutulmasın ki ihracat attığımız gol sayısıysa, ithalat yediğimiz gol sayısıdır. Yediğimiz gol, attığımızdan fazlaysa, cari açık verir, maçı kaybederiz. 24 Haziran’dan sonra Muharrem İnce Cumhurbaşkanı, Millet ittifakı ise Meclis’te çoğunluk olduğunda bu maçı kazanacağız.” cümlelerini kullandı.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech