Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gözenekleri küçültmek için doğal yöntemler

Ergenliği yaşamaya başlamış her

Ergenliği yaşamaya başlamış her bireyin en büyük sorunlarından biri olan gözenekler, yaş almaya başladıkça genişleme gösterebilir. Yüz bölgesinin sıkı olmaması, sarkmaların ve kırışıklıkların başlamış olması gibi pek çok sebep gözeneklerin büyümesi için yeterlidir. Peki gözenekleri küçültmek için doğal yöntemler nelerdir?

Gözenek problemi, can sıkıcı bir cilt problemi olarak kabul edilebilir. Çünkü, tedavi aşaması sanılanın aksine kolay değildir ve uzun bir tedavi gerektirir. Genellikle cildiye doktorları, gözenek şikayeti ile kendisine başvuran hastalara cildin soyularak tekrar yenilenmesini sağlayacak ilaçlar ve tedaviler sunar. Çoğu zaman, cildin soyularak yenilenmesi doğru bir yöntemdir fakat bu işlem en az 6 ay sürecek zorlu bir süreçtir. Özellikle, okula giden, çalışan ya da aktif olarak dışarıda bir hayatı olan bireylerin cildinin sürekli soyulması daha da can sıkıcı olabilir. Ayrıca, bu tür cildi soyan ve görünümü belli bir süreliğine bozan ilaçların yan etkileri arasında depresyon da yer almaktadır.

GÖZENEKLERİ KÜÇÜLTMEK

İnsanlar, her gün baktıkları aynada yüzlerinin sürekli soyuluyor oluşunu gördükleri için kendilerinde psikolojik olarak bir baskı hissediyor ve sürekli nemlendirici kremlerle görünümlerini düzeltmeye çalışıyorlardır. Bu nedenle de, sadece gözenek problemi için değil; sivilce ve siyah noktalarla savaşan ciltlerin de bu tür ilaçları kullanırken tekrar tekrar düşünerek son çare olduğuna inanmaları gerekmektedir.

KREMLER İLE GÖZENEKLERİ KÜÇÜLTMEK MÜMKÜN MÜ?

Eğer ilaçla tedavi olmayı istemiyorsanız, bazı losyonlar, nemlendirici kremler ve gözenek küçültücü ürünler kullanabilirsiniz. Bu ürünlerin piyasada bol miktarda bulunduğu da göz önüne alınırsa, en iyi ürünü nasıl seçeceğinizi düşünmeniz de normaldir. Burada önemli olan, cilt tipinizi bilmeniz ve buna göre ürünleri seçmenizdir. Ayrıca, ürünlerin içerisinde kimyasal ürün olmamasına dikkat etmenizde gerekir. Yalnız, kozmetik mağazalarında doğal ya da bitkisel ürünleri bulabilmek oldukça zor olduğundan, içeriğinde en az kimyasal ürüne sahip olan ürünü seçmek daha doğru olacaktır. Eğer, gözeneklerinizi evde, kendi imkanlarınız dahilinde küçültmek istiyorsanız bazı öneriler sunulabilir.

Yüz bölgesi temizlik açısından hassasiyeti bulunan bir bölgedir ve her zaman temiz olmayı gerektirir. Bu nedenle makyajla uyumak ya da dışarıdan eve gelindiğinde yüzün hiçbir şekilde su ile temas etmemesi direkt olarak cildin yağlanmasına, sivilce ve siyah nokta oluşmasına; dolayısı ile de gözeneklerin büyümesine neden olacaktır. Bu nedenle yüz bölgesinin muhakkak temiz olması gerekmektedir.

GÖZENEKLERİ KÜÇÜLTMEK İÇİN DOĞAL YÖNTEMLER

Yüz bakımında, losyon kullanmak da önemlidir. Bu adımda losyonunuzu kendiniz yapabilirsiniz. Yüz bölgesi için limon, limon suyu ve benzeri asit içeren maddelerin kullanılması doğru değildir. Bunların yerine, gül suyu kullanabilirsiniz. Gül suyu cildin sıkılaşması için önemli bir ürün olacaktır. Kil maskesi, çamur maskesi, nem maskesi gibi pek çok farklı maskeyi aynı anda yüz bölgenize uygulamanız doğru değildir. Bu nedenle bu maskelere haftalara yaymak, gün aşırı uygulamak daha yerli olacaktır. Gözeneklerin küçülmesi için cilde zaman vermek önemlidir. Cilt bakımı bitince yüz bölgesine nemlendirici krem sürmek gerekmektedir. Cildi yağlı olan kişilerin, “cildimin neme ihtiyacı yok zaten çok yağlı” şeklinde düşüncelerle nemlendirici kremi uygulamamaları oldukça yanlış olacaktır. Her cildin neme ihtiyacı vardır.

GÖZENEKLERİ KÜÇÜLTMEK İÇİN MASKELER

Evde yapabileceğiniz çok basit maskelerle gözeneklerinizi küçültebilirsiniz. Bu maske tarifleri arasında en çok yapılan da kuşkusuz, aspirin ve bal maskesidir. Hemen hemen herkesin bildiği aspirin ile gözeneklerinizi küçültebilirsiniz. Yapmanız gereken sadece aspirini az miktar suda eritmek ve bal ile karıştırarak bir fırça yardımı ile cilde uygulamak olacaktır. Belli bir süre beklettikten sonra cildi yıkamak ve nemlendirmek gerekmektedir.

Bir başka maske tarifi ise, Türk kahvesi, toz şeker, tarçın ve zeytinyağı karışımı şeklindedir. Bu malzemeler teker teker de olmak üzere, birleştirildiğinde de gözenek küçültücü ve cildi sıkılaştırıcı etkilere sahip olduğu söylenebilmektedir.

Cilt için en uygun maskenin varlığına, yalnızca deneyerek karar verilebilir. Bu nedenle maskeleri belli bir süre denemeli ve sonuçlarına göre teke indirmelisiniz.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech