Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sert tepki; “Hiçbir pişmanlık göstermeyen sanık tahliye edildi”

Çanakkale Kadın Platformu, İskele

Çanakkale Kadın Platformu, İskele Meydanı’nda bir araya gelerek darp ve tehditle yargılanan Mustafa Kuloğlu’nun tutuksuz yargılanmasına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol tarafından okunan basın açıklamasında “Şiddet toplumun nezdinde normalleştiriliyor ve biz kadınlar olarak bu durumu kabul etmiyoruz” ifadeleri yer aldı.

Çanakkale Kadın Platformu, İskele Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Yargı makamları el birliğiyle sürece eşlik ediyorlar”

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol’un okuduğu basın açıklamasında “Kadınlar her gün toplumsal tanıklığımız huzurunda şiddete uğruyor ve katlediliyorlar. Ve yargı makamları ne yazık ki el birliğiyle bu sürece eşlik ediyorlar. Daha bugün Çanakkale’de, boşanmak isteyen iki çocuk annesi eşini iki kez kaçıran, 3 gün boyunca dağda tutsak tutan ve işkence eden erkeğin yargılandığı Ağır Ceza Mahkemesi’nce, soruşturma aşamasında işkence aleti olan kelepçe, ilaçlı şırınga ve diğer tüm aletler ele geçmiş olmasına rağmen hiçbir pişmanlık göstermeyen sanık tahliye edildi.

“Biz kadınlar bu durumu kabul etmiyoruz”

Kadın arkadaşımıza ilk kaçırdığında, tecavüz ve işkence uygulayan erkek işkence aletlerinin ilk olayda ele geçmemesi nedeniyle tutuklanmamış, hatta yargılama sonunda “basit yaralamadan ceza verilerek ödüllendirilmişti. Boşanma aşamasında olduğu eşini ikinci kez kaçıran sanık bu kez 3 gün boyunca kadını dağda tutsak ederek işkencede bulundu. Arkadaşımız ağır travma ve kırık kemiklerle bulundu. Bu suç yüzünden yapılan ikinci yargılamada tüm işkence aletlerinin ele geçmiş olmasına rağmen sanık üçüncü duruşmada tahliye edildi. Şiddet toplumun nezdinde normalleştiriliyor ve biz kadınlar olarak bu durumu kabul etmiyoruz. Şiddetin her türlüsünü bu toplumun damarlarından sökene kadar bir kişi daha eksilmeyeceğiz” ifadeleri yer aldı.

Esra İrem Özer

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech