Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

İran ve Türkiye karşılaştırıldı

CHP İl Kadın Kolları tarafından dikkat çeken bir söyleşiye imza atıldı. Hem İran’da hem Türkiye’de kadın olmak karşılaştırılırken, örneklerle, iki ülkenin geçmişten günümüze kadın hakları mücadeleleri masaya yatırıldı. Özellikle İran’ın yaşadığı değişim ilgi ve dikkatle takip edildi.

CHP İl Kadın Kolları tarafından, merakla beklenen söyleşi gerçekleştirildi. İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol’un moderatörlüğünde, konuklar İran doğumlu, Türk vatandaşı Mahatsi Kia ve Çanakkale Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ezgi Deniz Ünsal oldu.

Mahatsi Kia, İran’da kadın olmak konusunu, İslam devrimi öncesini ve sonrasını tüm gerçekliği ile örnekleri ile açıkladı. Şah döneminden, İran İslam Cumhuriyeti’ne kadar geçen sürede dönüşümü, işkenceleri, baskıları, toplumun nasıl kontrol altında tutulduğunu ve toplumun her alanındaki sansürü Kia tüm açıklığı ile katılımcılar ile paylaştı.

Cumhuriyet döneminden günümüze kadın hakları ve İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme sürecini katılımcılar ile paylaşan Av. Ünsal, İran ile Türkiye karşılaştırmaları ve hukuk sistemi ile ilgili örneklerde bulundu.

Gerçekleşen etkinliğe CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, Çanakkale Belediyesi Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Güzel de katılım gösterdi.

Tunahan Ünsal

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech