Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cilde bir elma düştü

Özellikle kış aylarında bol

Özellikle kış aylarında bol bol yediğimiz elmanın hem vücut hem de cilt sağlığı için oldukça önemli. Kentimizde yetişen ve ünü il sınırlarını aşmış olan Bayramiç elmasının faydaları saymakla bitmiyor.

Kırmızı elmanın da yeşil elmanın da faydası saymakla bitmiyor. Ayazma elması gibi eşsiz bir değere sahip kentli kadınların elma tüketmek için sayısız nedeni var.

CİLDİ PARLATIR

Elmanın cildinizi parlatma, aydınlatma ve pürüzsüzleştirme potansiyeli vardır. Bunun sebebi elmanın cildinizin pürüzsüz ve genç kalmasını sağlayacak kolajen bakımından zengin olmasıdır. Özellikle kırmızı elmayı yemek ise cildinize gül renkli bir parlaklık kazandıracaktır.

CİLDİ NEMLENDİRİR

Elma cildinizi nemlendirirken bir yandan da temizler. Bunun için tek yapmanız gereken bir dilim elma kesmek ve suyu bitine kadar yüzünüze uygulamaktır. Bu işlem ile hem vücudunuzdaki yağ üretimi dengelenecek hem de yüzünüz nem kazanacaktır.

YAŞLANMA KARŞITI ETKİLERİ VARDIR

Elma maskesi donuk ve kırışık cildinizi kaldırırken, düzenli elma tüketimi de ince çizgilerden ve kırışıklıklardan kurtulmanızı sağlar. Rendelenmiş bir elmayı yüzünüze sürün ve 10-20 dakika kadar yüzünüzde bekletin. Bu maske yüzünüzdeki kırışıklıklardan kurtulmanızı sağlarken, cildinizi iyileştirir ve temizler.

GÜNEŞ IŞINLARINA KARŞI KORUMA SAĞLAR

Elmanın içerisinde güneş ışınlarına karşı ekstra koruma sağlayan savunma parçacıkları yer alır. Elma ile güneş yanıkları tedavi edilebilir ve bu yanıkların soyulması engellenebilir. Yanıklara karşı rendelemiş olduğunuz elma ile bir çay kaşığı gliserini karıştırın ve bu karışımı cildinize sürün. Yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra soğuk su ile yıkayın.

AKNE VE LEKE TEDAVİSİNDE KULLANILABİLİR

Yüzünüzde oluşan akne ve lekelerden kurtulmak için çeyrek bir elmayı ezin ve süt kreması ile karıştırın. Oluşan karışımı yüzünüze sürün ve 5-10 dakika beklettikten sonra durulayın. Elma aynı zamanda, serinletici etkisi sebebiyle, akne ve güneş yanıklarına karşı rahatlama da sağlar. Bunun için bir dilim elmayı 1 saat kadar buzdolabından bekletin ve çıkardıktan sonra güneş yanığı olan ya da akne eğilimli cildinize uygulayın.

ELMA ÇOK İYİ BİR TONİKTİR

Elma ve elma suyu sirkesi cildinize gerginlik kazandırabilecek tonik özelliği görürler. Elma suyu sirkesi gözeneklerde birikmiş ve akneye yol açan yağın temizlenmesine yardımcı olur. Elma suyu ayrıca cildin PH seviyelerini dengeler ve böylece cildin kendi yağlarının aşırı üretimine de engel olur. Tek yapmanız gereken bir parça pamuğa elma suyu sirkesi dökmek ve yüzünüzü bununla silmektir. Elma suyu sirkesi tonikle aynı etkiyi yaratacak ve akneleri cildinizden uzak tutacaktır.  Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech