Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hanım Komisyonu’ndan referandum soruları

Hanım Komisyonu’ndan referandum soruları

Hanım Komisyonu’ndan referandum soruları

AK Parti Gençlik Kolları Üniversite Birimi Hanım Komisyonu bir program düzenleyerek yeni anayasa ve referandumu konuştu. AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Tülay Ömercioğlu; öğrencilerin sorularına cevap verdi.

‘Üniversiteliler Evet Diyor’ adlı etkinliğe AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Tülay Ömercioğlu ile AK Parti Kadın Kolları Başkanı Saime Çetin Aydoğan konuşmacı olarak katıldı. Üniversiteli genç kadınlar yeni anayasa maddeleri ile ilgili sorularını sordu.

YARGI ÜYELERİ NASIL ATANACAK?

Yargı atamaları ile ilgili gelen soruya AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Tülay Ömercioğlu; “Yargı tekele geçiyor diyorlar. Cumhurbaşkanı zaten şu anda yargı ataması yapıyor. Bu sistemle beraber Cumhurbaşkanı sadece 4 atama yapabilecek. Gerisini meclis atıyor dediğimizde meclis Cumhurbaşkanının Meclisi olacak diyorlar.  Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu adayları birkaç oylamaya tabi olacak. İlk oylamada 600 vekilden 400’ü, ikinci oylamada 360’ı oy verecek ki seçim olsun. Mecliste zaten şu anda 337 vekilimiz var. Ayrıca bu üyeler 12 yıllığına seçilir. Şu anda seçilmiş üyeleri 2019 yılına kadar zaten seçim yapılmayacak. 2019’da başlayacak olan ilk beş yıllık dönemde de 3 üye seçilecek.  Değişecek 3 üye için bu kadar kaos çıkarılması çok anlamsız” diyerek cevap verdi.

KADINLARIN HAYATI DEĞİŞECEK Mİ?

Öğrencilerden gelen anayasa değişikliği sonrası kadınların hayatında bir değişiklik olup olmayacağı sorusuna da cevap veren Ömercioğlu; “Ben aile hukukundan anlayan bir hukukçu olarak konuşuyorum. Anayasanın hiçbir maddesinde vatandaş cinsiyet olarak ayrılmaz. Türkiye’de kadına verilen haklar birçok ülkeden daha ileri seviyede ama bizim kadınımız da hakkını bilecek, koruyacak. 2 yıl önce Finlandiya gezim esnasında öğrendim ki kadın mühendis maaşı erkek mühendis maaşından daha az.  Bizim ülkemizde kadın erkek ayrım yoktur. Doğum izinlerimiz var, bakıcılara ücret devlet tarafından veriliyor. Yeter ki siz haklarınız bilin” dedi.

CUMHURBAŞKANI HER İSTEDİĞİNİ YAPACAK MI?

Avukat Ömercioğlu; “Cumhurbaşkanı her istediğini yapacak mı? Yargılanması zorlaşacak mı” sorusuna; ”Şu anda Cumhurbaşkanının yargılanması için vatan hainliği yapması gerekiyor ama bu sistemde, diyelim ki Cumhurbaşkanı bana hakaret etti. Mecliste 301 kişi Cumhurbaşkanı yargılansın dediği zaman soruşturma açılır. Ya demezlerse diyorlar; bir zahmet CHP de biraz çalışsın. Yüzde yirmilerden biraz yukarı çıksın, vekil sayısını artırsın.  Biraz da biz bu topluma hizmet edelim diye var güçleriyle çalışsınlar. Çingenenin bir nalı olmuş. Bu nala bir at alalım demiş. Bir de çocuğumuz olursa ata bindiririz diye sevinmiş. Ama ya çocuk attan düşerse diye oturmuş ağlamış. Bir nal peşine… CHP hayal görüyor” şeklinde yanıt verdi.

Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech