Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale Gaziantep Lezzetleriyle Tanışıyor

Çanakkale Gaziantep Lezzetleriyle Tanışıyor

Çanakkale Gaziantep Lezzetleriyle Tanışıyor

Gaziantep’ten Çanakkale’ye taşınarak Gaziantep lezzetlerini Çanakkale ile buluşturmayı hedefleyen Derya ve Oktay Yorguner çifti “Lezzet Deryası” isimli dükkanlarının açılışını önceki gün gerçekleştirdi.

4 çocuk annesi Derya Yorguner, Gaziantep’ten Çanakkale’ye başlattığı bir yolculuğunun sonunda Antep lezzetini kentimize taşıyarak “Lezzet Deryası” adıyla dükkanını açtı. Derya ve Oktay Yorguner, Gaziantep’ten Çanakkale’ye yerleşti. Oğullarının ÇOMÜ’de öğrenim hayatına başlaması ile beraber Derya Hanım da hedeflerini buraya taşıdı.

ÜRETMEK PAYLAŞMAK GİBİSİ YOK
23 yıldır ev hanımı olan Yorguner kendini geliştirmek ve ayakları üstünde durmak için artık Çanakkale’de Antep lezzetini bizlere sunacak. Babaannesinin yemeklerinin çok meşhur olduğunu  belirten Yorguner, Gaziantep’te evinden yapıp sattığı yemeklerin satışını şimdi dükkanından gerçekleştirecek. Yorguner; “Yemeklerimi yapacağım, kahvaltılık hazırlayacağım. Ben Antep’te ev yemekleri, pizzalar, hamburgerler yapıp öğrencilere ve öğretmenlere satıyordum.  Ev hanımlarına da yemek hazırlayacağım. Babaannemin yemekleri çok meşhurdu. El lezzeti ondan anneme, annemden de bana geçti. Ben sakinlik arıyorum, huzur arıyorum. Üretmek, paylaşmak gibisi yok.” diyerek kendine olan güvenini ve işine sevgisini dile getirdi.
11 Mart Cumartesi günü saat 14.00’de kurdelesini keserek açılışını gerçekleştiren Lezzet Durağı Gaziantep’e özgü yemeklerini Çanakkalelilerle buluşturmaya başladı. Yorguner, açılışa özel olarak Gaziantep mutfağına özgü yemeklerini misafirlere ikram etti.

Dilek Akşen- Yıldız Sağlam

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech