Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Lokmalı Hayır

Lokmalı Hayır Çanakkale Kadın

Lokmalı Hayır

Çanakkale Kadın Dayanışması, referandum öncesinde Cuma Pazarı giriş yerinde buluşarak hem  “Hayır lokması” dağıttı hem de 8 Mart’a çağrı yaptı.

Çanakkaleli Kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Cuma Pazarı’nda buluştu. Şehrin en büyük pazar alanında bir araya gelen kadınlar bildiri dağıtarak 8 Mart’a çağrı yaptılar.

Cuma pazarında kadınlar tarafından organize edilen etkinlikte, önce türküler söylenip halaylar çekildi. 16 Nisan referandumunda özellikle kadınların “Hayır” demesi gerektiğini söyleyen Çanakkale kadın dayanışması üyeleri, daha sonra vatandaşlara lokma dağıttı.

Çevredekiler tarafından alkışlarla izlenen etkinlikte bir açıklama yapan kadınlar, ‘Tacize tecavüze ve şiddetin her türlüsüne karşı kadınlar hayır dedi. Yurtlarda çocuklara tecavüz ettiler, yaktılar, üzerini kapatmak isteyenlere karşı kadınlar hayır dedi. Her türlü cinsiyet ayrımcılığına karşı kadınlar hayır dedi. Kaz dağlarının yok edilmesine kadınlar hayır dedi. Sizi 8 Mart’ta saat 17.30’da Eski Salı Pazarında başlayacak kadın yürüyüşüne davet ediyoruz’ dedi.

Pazara gelen kentlilerle dans eden kadınlar, “Nasıl giyineceğimize, nasıl yaşayacağımıza karışan bir tek adam diktatörlüğüne geçit vermeyeceğiz” dedi. Etkinlik müzik ve dans eşliğinde sona erdi.

Yıldız Sağlam – Dilek Akşen

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech