Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çalışan Kadının Gücü

Çalışan Kadının Gücü Kadınlar

Çalışan Kadının Gücü

Kadınlar bir yandan çalışma hayatının her alanında var olurken diğer yandan da günümüzde şiddet, taciz ve tecavüz olayları artmaya devam ediyor. Hala birçok kadın çalışma hayatında zorluklarla karşılaşıyor. Ancak zorlukların hiçbiri kadınların vazgeçirmeye yetmiyor.

47 yaşındaki Nurhayat Erten 6 yıldır çay ocağında çalışıyor.  21 yaşında bir oğlu bulunan Erten eşiyle birlikte bu işi yapıyor.  Günün 16 saatini esnafla iletişim halinde geçirerek bu işi yapan az sayıda kadından biri… İşini severek yaptığın belirten Erten; “Her işte olduğu gibi ben de bazı zorluklarla karşılaşıyorum. Sabah 08.00’den akşam 19.00’a kadar esnafla, banka çalışanlarıyla iletişim halindeyim. İstanbul’dan geldiğimizde çok az insanla tanışıyorduk. Artık öyle değil. Esnafla aramız iyi, zaten çoğunluğu çocuklarım yaşında çalışanlar. İşimi severek yapmanın etkisiyle insanlardan da iyi tepkiler alıyorum. Takdir edenler de oluyor” diyerek kadınların yapamayacağı işin olmadığını da dile getiriyor.
ERKEK BASKISI SÜRÜYOR

Birçok alanda kadının omuzlarına şartlara göre hareket etme duygusu yüklenmiş durumda. Yaşanan olumsuz olaylar ise bazı kadınları davranışlarından kıyafetlerine kadar değiştirmeye itiyor. Nurhayat Erten bu durumun örneğini şöyle açıklıyor; “Başlarda üniformaya alışmakta zorlanmıştım. Çalıştığım süre boyunca büyük bir olumsuzluk çok şükür yaşamadım. Kadınlarını kendi yerlerini belirleyebildiklerini de düşünüyorum. Çalışılan işe göre kıyafet ya da üniforma seçimi bunlardan biri. Kadının her anlamda bir duruşu olması insanların yaklaşımını belirliyor. Kadınlar yaşanan olaylardan dolayı insanlara karşı daha mesafeli olmak durumunda kalıyorlar. Erkeklerin taciz edici davranışları kadınların davranışlarına yansıyor. Karşı taraf böyleyken giydiği kıyafete bile dikkat etmek zorunda kalan yine kadın oluyor.”
İş hayatında var olma savaşının dışında ise kadınlara yüklenenlerden biri de evdeki sorumlulukların yalnızca kadına ait olduğunun düşünülmesi… Günümüz şartlarında ailede tek çalışanın olması geçimi büyük oranda zorlaştırdığı için artık kadınların çalışması da garipsenmemeye başlandı. Fakat evdeki sorumlulukların paylaşılması bu kadar da kolay kabul edilen bir durum olmadı. Hal böyleyken kadınlarınsa güçlü olmaktan başka şansları kalmıyor. Yıldız Sağlam

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech