Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Denizlerin mücadelesini devam ettiriyorlar

Gelibolu Emek Dayanışma Platformu,

Gelibolu Emek Dayanışma Platformu, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ın katledilişinin 52’inci yıldönümünde Anma Töreni gerçekleştirdi.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ın katledilişinin 52’inci yıldönümü nedeniyle Gelibolu Emek Dayanışma Platformunca anma töreni ve basın açıklaması gerçekleştirildi. Yapılan törende, sembolik olarak darağacı figürü getirilerek, o dönemlerde yapılan idamlara dikkat çekildi.

“İlk günkü gibi anılıyorlar”

Katledilişlerinin üzerinden 52 yıl geçmesine rağmen Türkiye’nin dört bir yanında anılan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için Gelibolu Emek Dayanışma Platformu tarafından tören düzenlendi. Törende yapılan basın açıklamasında; “Yoldaşlarımızın idamlarının üzerinden tam 52 yıl geçti. Onlar, on binlerin katılacağı etkinliklerle ilk günkü gibi anılıyorlar. Çünkü eşit, özgür bir gelecek ve sınıfsız, sömürüsüz bir dünya özlemi her daim canlı ve güncel. Tezgâhta çalışan işçilerden ders başındaki öğrencilere, tarlasını sulayan köylülerden doktorlara, mimarlardan mühendislere, emeklilerden diplomalı işsizlere kadar milyonlarca yürek, bulundukları her yerde 6 Mayıs’ın anısıyla mücadele kararlılığını tazeleyecek. Denizlerin avukatı Halit Çelenk’i de özlemle ve saygıyla anıyoruz. Denizler, tam bağımsız ve gerçekten demokratik bir Türkiye mücadelesinin sembolü oldular. İdama yürürken ‘Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye’, ‘Yaşasın Türk ve Kürt Halklarının Bağımsızlık Mücadelesi’, ‘Kahrolsun Emperyalizm’ dediler. Onlar bağımsızlık, demokrasi, özgürlük ve sosyalizm mücadelemizde yaşıyorlar. Onları idam edenler hatırlanmazken, Denizler yeni doğan yüz binlerce çocuğun isminde, gençliğin gelecek mücadelesinde, işçi sınıfının iş, ekmek, özgürlük mücadelesinde yaşıyorlar, yaşamaya devam edecekler” diye belirtildi.

“Halk derin yoksullaşma yaşıyor”

“Deniz Gezmiş ve arkadaşları Amerikan 6. Filosuna ve NATO’ya karşı çıkarken, o gün Denizlere saldıranlar, 6. Filonun önünde secdeye duranlar bugün iktidardalar” diye belirtilerek; “Bunların sahte antiemperyalist söylemleri, iki emperyalist kamp arasında rüzgârgülü gibi bir o yana bir bu yana dönmekten ibaret! AKP iktidarı, emperyalizm ve NATO ile el ele silahlanma yarışının tam göbeğinde. 22 yıllık iktidarında uyguladığı politikalarla ülkeyi gıda ve tarım ürünlerinde dışa bağımlı hale getirdiler. Ülkeyi yönetenler zaman zaman Amerika’ya efeleniyor görünseler de ABD ve NATO ile iş birliğinden taviz vermiyorlar. ‘Milli çıkar’, ‘Türkiye’nin ulusal çıkarları’ diye halka sattıkları masalların arkasında uluslararası tekellerin ve işbirlikçi yerli sermayenin çıkarları var. Halk yüksek enflasyon ve zam dalgası karşısında derin yoksullaşma yaşıyor” ifadeleri kullanıldı.

Mücadeleye devam edilmesi gerektiği belirtilerek; “Emperyalizm tüm gerici değerleri göreve çağırırken, bizler dünyanın işçileri, emekçileri ve ezilen halkları olarak tüm devrimci değerleri yeniden kuşanmak zorundayız. 6 Mayıs katliamını unutmadık, unutmayacağız! Mücadelemiz Gelibolu’dan tüm Türkiye’ye yayılacak bir kurtuluş mücadelesidir. Deniz, Yusuf, Hüseyin: Sürüyor, sürecek mücadelemiz! Anma programımızı darağaçlarında faşist namluların ucunda işkencehanelerde hayatını kaybeden tüm devrimcileri saygıyla anarak bitiriyoruz” denildi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech