Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çözüm odaklı grup çalışmaları yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından Kampüslerde Sürdürülebilir Bir Yaşam İçin Dönüşüm Atölyesi düzenlendi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörlüğü “Kampüslerde Sürdürülebilir Bir Yaşam İçin Dönüşüm Atölyesi” kapsamında Çanakkale Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile meslek yüksekokulu binası çevresinde inceleme ve gözlemlerde bulundu.

Öz; “Bir bina açısından ele alındı”

Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Nilgün Ayman Öz, atölyenin sürdürülebilirlik alanında farkındalık yaratmak ve bu konuda daha fazla çalışma yapılmasını teşvik etmek adına önemli bir çalışma olduğunu belirterek; “Atölyede katılımcılar, sürdürülebilirlik kavramını günlük hayata nasıl entegre edilebileceklerini öğrenerek sürdürülebilirliğin çevresel, sosyal ve ekonomik boyutta eş zamanlı ele alınmasının önemi hakkında farkındalığa sahip oldu. Özellikle atıklar, su /atıksu yönetimi, enerji, eğitim alanları, peyzaj, sosyal olanaklar, ulaşım vb. konular üniversitemiz kampüsümüzdeki bir bina açısından ele alındı” şeklinde konuştu.

Erenoğlu; “Daha çok çalışmalıyız”

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu sürdürülebilirlik ilkelerinin üniversite genelinde benimsenmesinin önemine vurgu yaparak, “Üniversite olarak sürdürülebilirlik ilkelerine olan bağlılığımızı güçlendirmeli ve çevremize duyarlı, sürdürülebilir bir kampüs oluşturmak için daha çok çalışmalıyız. Bu amaç doğrultusunda sürdürülebilirlik atölyesine katılan tüm öğrencilerimize ve personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan incelemeler ve gözlemler doğrultusunda belirlenen sorunlara yönelik çözüm odaklı grup çalışmaları gerçekleştirildi.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech