Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇOMÜ ev sahipliğinde gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde,

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde, Prestijli bir uluslararası simülasyon olan Model Birleşmiş Milletler Konferansı düzenlendi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kariyer ve Gelişim Kulübü tarafından ilki düzenlenen COMUMUN’24 etkinliğine ev sahipliği yaptı. Prestijli bir uluslararası simülasyon olan Model Birleşmiş Milletler Konferansı’nda üniversite öğrencileri, Birleşmiş Milletler üye devletlerinin temsili delegeleri olarak görev aldılar. Üç gün süren oturumlarda öğrenciler NATO, UNEP, WHO ve UNHCR olmak üzere dört farklı komiteyle dünya gündemine dair konular görüşüldü.

İsrail, Filistin Savaşı görüşüldü

Delegeler NATO komitesinde; İsrail, Filistin savaşı, İsrail’in soykırım iddialarının gerçekliği ve üye devletlerin bu olaylar karşısındaki tutumlarını, Çevre Programı (UNEP) komitesinde; gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerde iklim değişikliğinin ve doğal afetlerin etkilerinin en aza indirilmesi konusunu, Dünya Sağlık Örgütü komitesinde, Dünyada AIDS’e neden olan HIV virüsünün artışı ve özellikle 15-20 yaş aralığında görülme sıklığının nedenlerini ve Mülteciler yüksek komiserliği komitesinde; ülkelerinde yaşanan olumsuzluklar nedeni ile göç etmek zorunda kalan mültecilerin geldikleri ülkelere yansıttıkları olumlu ve olumsuz etkilerini tartıştılar.

Erenoğlu; “Önemli bir rol oynayacak”

Etkinlikte bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. R.Cüneyt Erenoğlu; Model Birleşmiş Milletler Konferanslarının küresel sorunlara sürdürülebilir çözümler üreten prestijli bir etkinlik olduğunu vurgulayarak “Üniversitemizin bundan sonraki yönetim politikasının şekillenmesinde COMUMUN’24 Konferansı önemli bir rol oynayacak” sözleriyle, ÇOMÜ’de bir gelenek haline gelmesi için destek vereceğini belirtti. Ardından Prof. Dr. R.Cüneyt Erenoğlu, oturumlarda küresel sorunlara yönelik katkı ve çözüm önerileriyle en başarılı bulunan delegelere ödüllerini takdim etti.

Zehra Güneş unutulmadı

Öte yandan kapanış seremonisinde, MUN ekibinde delege olarak yer alan ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ÇOMÜ öğrencisi Zeliha Güneş de anıldı.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech