Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yapımı yılan hikayesine döndü

Kentin otopark sorununu çözmesi

Kentin otopark sorununu çözmesi umut edilen “Cennet Otoparkı”nın yapımı bir türlü tamamlanamadı. Üç belediye başkanı da bu projeyi seçim vaatleri arasına almış ama bir türlü tamamlanamadı.

Çanakkale Belediyesi ve özel mülkiyet sahiplerine ait olan, Atatürk Caddesi cephesinde yer alan “Cennet Otoparkı” olarak bilinen alanda başlanan inşaat yarıda kaldı. Dönemin belediye başkanı Ülgür Gökhan, belediye meclisinde yaptığı konuşmada “Biz inşaatı alan müteahhitten memnunuz. Hemen kirasını ödemeye başladı bile” diyerek, firmanın güçlü olduğunu ima etmişti.

Çanakkale’de “Cennet Otoparkı” diye bilinen parsel, şimdi inşaat durmuş, ve kötü bir görüntü sergilemeye başladı. İnşaat yarıda kalınca belediye de arkada bulunan boş alanı temizleyip gececi otopark olarak kullandırmaya başlamak zorunda kaldı. Bu projeye, son zamanlarda vatandaşların en büyük problemlerinden biri haline gelen “otopark sorunu”na bir çözüm umudu diye bakılıyordu. 5 bin 473 metrekarelik 2 parsel üzerine inşasına başlanan Cennet Otoparkı tamamlandığında, 7 katlı ve 700 araç kapasiteli olacaktı. Öte yandan proje kapsamında iş yerleri ve ofisler bulunacaktı ama nafile, proje durdu.

Cennet Otoparkı’nın kat yüksekliğinin 6 kat olmasının yanında, Onaylı 1/1000 Uygulama İmar Planında, Katlı Otopark ve İş Merkezi olarak planlı olup, “Bodrum hariç toplam inşaat alanının yüzde 50’inden az olmamak üzere otopark alanı düzenlenecektir” plan notu bulunuyor.

Süreç nasıl başlamıştı?

Sürecin başına dönecek olursak, Cennet Otoparkı; İmar durumuna göre 23.11.2016 tarihinde Encümen huzurunda Kat Karşılığı ihalesi yapıldı. 19.04.2018 tarihinde de Uygulama Projeleri hazırlanarak, ihaleyi alan Kale Bayar İnşaat ve Yapı Malz. Gıda Tur. İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti.’ne yer teslimi yapıldı. Tamamı iki bloktan oluşan projede; toplam 127 Adet bağımsız bölüm ve 19.261,00 m2 Sığınak ve Katlı Otopark bulunuyor. Orta avlu ile bloklar arasında bir geçiş ve küçük bir açıklık oluşturuldu. İnşaatın yüzde 12,42’si tamamlandı. Arka bloğun inşaatına henüz başlanmadı. Yüklenici taahhütlerini yerine getirmediği için ihale 03.02.2020 tarihinde fesih edildi. 31.03.2021 tarihinde yeniden ihaleye çıkılmış fakat ihaleye katılan olmadı.

Çanakkale belediyesinin üst düzey yetkilileri, bu sorunu yeni döneme miras bırakmış oldu. Aynı isimlerin şimdi bu sorunu nasıl çözüme kavuşturacağı da ayrıca merak ediliyor. Bölgede bulunan yurttaşlar ise hem otopark sorununun hem de alanın görüntüsünün bir an önce düzeltilmesini talep ediyor.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech