Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KOLESTEROLDE BESLENMENİN ÖNEMİ – 2

Kolesterol düşürücü ve diyetimizin

Kolesterol düşürücü ve diyetimizin olmazsa olmazları besinlerimiz;

Ceviz: Omega-3 kaynağı olan yağlı tohumlar grubunun en gözdelerindendir. Günlük beslenmede tatlılarda, salatalarda, ara öğünlerde kullanım alanı oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Sağlıklı içeriği ve antioksidan etkisiyle günlük beslenmede olmazsa olmazdır. Kolesterol seviyelerimizde uzun süre ve düzenli tüketim ile sonuç alabileceğimiz besinlerdendir.

Yulaf ezmesi: İçeriğinin hem lifli ve beta glukan içermesi yönünden kolesterol seviyelerinde pozitif etkisi bulunabilecek bir besindir. Son zamanlarda yapılan çalışmalarda beta glukan içeriğine sahip besinlerin tüketiminin uzun süreçte LDL kolesterol seviyelerinde düşüş sağlayacağı yönünde sonuçlar bulunmaktadır.

Balık ve balık yağı: Balık omega-3 içeriği sebebiyle de sağlıklı ve dengeli beslenmede önemli bir yere sahiptir. Kolesterol düzeylerinin düzenlenmesinde balık tüketimi ve balık yağı alımı pozitif etkilere sebep olmaktadır. Düzenli omega-3 tüketimi için oldukça güzel bir kaynaktır.

Keten tohumu: Keten tohumu da omega-3 içeriği ile kolesterol seviyelerinin düzenlenmesinde etkili olabilecek besinler arasındadır. Keten tohumunu öğütülmüş şekilde de salatalarda kullanabilirsiniz. Günlük 2 tatlı kaşığı keten tohumu yeterlidir. İster yoğurt ile isterseniz salatalara serperek kullanabilirsiniz.

Bu besinlerin yanı sıra omega-3 ve omega-6 içeriğine sahip besinlerin kolesterol düzeyleri üzerinde pozitif etkileri bulunmaktadır. Kolesterol seviyelerinin bir anda düzelmesi beklenemez. Düzenli beslenme, egzersiz ve yararlı yağların tüketimi 2-3 ay kadar süreç içerisinde kolesterol seviyelerinde pozitif etkilerle sonuçlanmaktadır. Kardiyovasküler yani kalp ve damar hastalıkları dünya genelinde ölüm riski yüksek olan rahatsızlıkların başında gelmektedir. Bu hastalıkların seyrinin ağırlaşmasında çoğu zaman kilo, beslenme bozuklukları ve hareketsizlik yatmaktadır.

O nedenle vücudumuza iyi bakmak yolunda ilerlerken kolesterol konusunda da sizlere bir şey katabildiysem ne mutlu bana, iyi günler dilerim.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech