Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

317 Dağcı, Şehitler İçin Tırmandı

317 Dağcı, Şehitler İçin

317 Dağcı, Şehitler İçin Tırmandı

Çanakkale Destanı’nın 102. Yılı Törenleri çerçevesinde Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından gerçekleştirilen “19. Şehitleri Anma Tırmanışı” Bayramiç’ten başladı.

Türkiye Dağcılık Federasyonuna bağı 51 bölgeden gelen 317 dağcı 1774 m yüksekliğindeki Kazdağları Zirve Tırmanışı için Bayramiç’te buluştu.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıldönümü anma etkinlikleri çerçevesinde Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından her yıl gerçekleştirilen Kazdağları zirve tırmanışının 19.’uncusu, Akbulut Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle başladı.

Yıldırım Akbulut Meydanı Atatürk Büstü önünde toplanan dağcılar saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından  Türkiye Dağcılık Federasyonu Asbaşkanı Okay Vural, yaptığı kısa konuşmada bu yıl 19. gerçekleştirmek üzere 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde bir kez daha Bayramiç’te buluştuklarını söyledi. Vural, “Bugün buradaki törenin ardından Ayazma kampına hareket edeceğiz. Sizlere uzun uzadıya bir konuşma yapmayacağım. Gelmiş geçmiş savaşlardan en büyüğü Bedir Savaşı  İslam tarihinin en önemli savaşıdır. Akif, Çanakkale’de istilacılara karşı verilen bu haklı zaferi için ‘Bedr’in aslanları ancak bu kadar şanlı idi’ diyor. Ben de bu sözün üzerine daha fazla bir şey söylemek istemiyorum.” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından katılımcılar ayazma kamp bölgesine ulaşmak üzere otobüslerle ilçeden ayrıldı. Dağcılar yarın sabah saat 05.00’da kam yerinden hareket ederek Kazdağları Sarıkız zirvesine ulaşmak üzere hareket edecek.  Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech