Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mutan, “Bizim çocuklarımız Troia’yı bilmiyor”

Kepez Belediye Başkanı Ömer

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan dün basın mensupları ile toplantıda bir araya geldi. Kepez Belediyesi’nde gerçekleşen toplantıda Mutan geçtiğimiz günlerde Troia Müzesi’ne yapmış olduğu ziyaretteki izlenimlerini kamuoyu ile paylaştı.

Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan dün Kepez Belediyesi’nde düzenlenen basın toplantısında basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Bu açıklamanın satır başlarından birisi ise Troia Müzesi oldu. Başkan Mutan, Troia Müzesi’ne yaptığı ziyaretten sonra izlenimlerini kamuoyu ile paylaştı.

Mutan konuyla ilgili, “Bir müze yapılmış, muhteşem bir müze. Troya Müzesi. Çok geç kalınmış fakat çok yerinde, daha da geliştirilecek bir müze. Geçen üç arkadaş gittik oraya. Fakat keşke rehberle gitseydik. Çünkü yeteri kadar müzeyi gezdirecek kılavuz dahi yoktu orada. Şimdi hatırlıyorum, yıllar yıllar önce Kapadokya’ya gitmiştik. Bir çocuk çevirdi bizi. Plakanın 17 olduğunu görünce dışarıdan geldiğimizi anladı. Ve bize rehberlik etmek istediğini söyledi. 11 yaşında bir çocuktu. Bize tüm Kapadokya’yı anlattı. Fakat şimdi bakıyorum, bizim çocuklarımız Troya’yı bilmiyor. Biz o gün müzeye gittiğimizde Çanakkale Belediyesi’nin getirdiği çocuklar vardı orada. Hepsi oyun oynuyordu, saklambaç oynuyorlardı. Her şeyi elliyorlardı. Böyle bir müze kültürü yok. Biz eski insanlığın ayak izlerini günümüz insanına sunmaya çalışıyoruz. Fakat gerekli imkanlar sağlanmıyor, gerekli bilinç yok” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal-Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech