Bağışıklık sisteminin desteklenmesi için gereken besinler esasta kolay temin edebileceğimiz ve düzenli tüketiminde vücudu dış dünyaya göre korumaktadır. Öncelikle C vitamini gerçekten vücut için önemli bir vitamindir. Suda eriyen bir vitamin olmakla beraber idrarla fazlası atılmaktadır. Düzenli olarak turunçgiller, ananas, kivi, brokoli, karnabahar, mango, nar, limon tüketimi günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılamaktadır. Mevsim sebze ve meyvelerini tüketmeyi ihmal etmeyiniz.
Bağışıklık kuvvetlenmesinde ayrıca beta-glukan da önemli bir detaydır. Hem kolesterol seviyelerinin düzenlenmesinde hem de bağışıklık kuvvetlendirmede önemlidir. Yulaf tüketimi beta-glukan alımını desteklemektedir.
Su tüketimi düzenli vücudun tüm reaksiyonlarını düzenli olarak yapmasına olanak sağlamaktadır. Su hem vücutta zayıflama konusunda etkisi olmasının yanı sıra vücudumuz için önemi saymakla bitmez. Bağışıklık söz konusu olduğunda su tüketimi oldukça önemlidir. Zencefil ve zerdaçal kullanımı vücudumuzda bağışıklığı destekleyici antioksidan içerikleri yüksek baharat veya besinlerdir denebilir. Yoğurt veya süt içene ayrıca salatalara eklenebilir.
Kişinin kilo durumuna göre porsiyonu değişmekle birlikte ortalama olarak günde 3-5 porsiyon sebze ve meyve tüketimi bağışıklığı desteklemektedir. Sebzeleri sirkede yıkamanızı öneririm. Elma sirkesini ayrıca salatalarınızda kullanınız. Yoğurt ve kefir tüketimi bağırsak sağlığını desteklediği için bağışıklık sisteminin belli düzende tutulmasına yardımcı olan bu süt ürünleri düzenli tüketimde vücuda katkıları büyüktür. Şeker tüketimini sınırlandırınız. Haftada 1-2 kez balık tüketimine dikkat ediniz.
Sağlıklı beslenme ve vücut bağışıklığı hep bir dengede olan bir yapıdır. Dengesiz beslenme veya çok düşük kalorili diyetler bireylerde savunma mekanizmasını yerle bir etmektedir. Kilo verirken sağlıklı beslenme temellerine dayalı hayat tarzı olabilecek beslenme düzenleri tercih ediniz. İyi günler