Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hizmet Gökçeada’ya paralar Lapseki’ye

Türkiye’nin iki adasından birisi

Türkiye’nin iki adasından birisi olan ve organik tarım için en elverişli yer olan Gökçeada’da sulama işi arapsaçına döndürüldü. Adada sulama için kullanılan 5 adet baraj bulunuyor.

Sulamada kullanılan barajlar bulundukları yöre köy muhtarlıklarının sulama birliğine verilirken, Merkeze en yakın olan Zeytinli köyü barajı ise DSİ tarafından Lapseki Umurbey Sulama Birliği Kooperatifine devredilmiş durumda. Geçtiğimiz yıl üreticiler sulama için dönüm başına 70 TL öderlerken, bu yıl bu rakamın 760 ila 466 TL arasına çıktığı belirtildi.

Umurbey Sulama Kooperatif yetkilileri Gökçeada’nın niçin kendilerine bağlandığını bilmediklerini dile getirdi. Bu arada üreticiler sulama için DSİ Yetkililerinin ve sulama kooperatiflerin yöneticilerinin sulama parasını astronomik rakamlara çıkarttıklarını dile getirdiler. Üreticiler, Gökçeada’da bulunan bir sulama hizmetlerinin karşılığını yatırmak için hizmet almak için anakarada olan Lapseki’ye bağlı Umurbey’e gidip gelmelerin ayrıca bir sorun olduğunu da dile getirdiler.

Güngör Yıldız

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech