Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yetkili sendika memura kötülük yapmıştır”

Türk Büro-Sen Genel Başkanı

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney, Çanakkale Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Şube Başkanları ve İl temsilcileri ile bir araya geldi. Güney burada yaptığı açıklamada, “1.Dereceye 3600 ek göstergenin gecikmesinin nedeni, yetkili sendikanın toplu sözleşme masasında attığı imza, yaptığı mutabakattır. Yetkili sendika memura kötülük yapmıştır” dedi.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney Çanakkale Türkiye Kamu-Sen e bağlı Şube Başkanları ve İl temsilcileri ile bir araya geldi. Çanakkale Şube Başkanı İlker Kurt, Şube Yöneticileri ile Temsilcileri ve üyelerin de katıldığı toplantıda, Genel Başkan Türkeş Güney, “1. Dereceye 3600 ek göstergenin gecikmesinin nedeni; yetkili sendikanın toplu sözleşme masasında attığı imza, yaptığı mutabakattır. Yetkili sendika memura kötülük yapmıştır” dedi.

Güney konuşmasında, Anayasanın ilk 3 maddesinin ve Atatürk’ün Türkiye Kamu-Sen olarak kırmızı çizgileri olduğunu belirterek, “Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı “İstiklal Marşı”dır. Başkenti Ankara’dır. Devletimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Kamu Sen’in kırmızı çizgisidir. Devletimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e ne laf söyler, ne de laf söyletiriz” dedi.

Yetkili Sendika tarafından Toplu Sözleşme Masasında bırakılan memurların haklarına da değinen Güney, “1.dereceye gelen memurlarımıza 3600 ek gösterge verilmesi, Yardımcı hizmetli sınıfının kaldırılarak bu sınıftakilerin GİH ve TH sınıfına geçirilmesi, Enflasyon farkının 0 zam demek olduğunu, mutlaka refah payı verilmesi gerektiğini, Temmuz ayında 8,077 TL Ocak’ta 12,174 TL olan ilave ek ödemenin memur emekli maaşlarına yansıtılmasını, 5510 sayılı yasa yönünden 2008 öncesi ve sonrası ayrımının kaldırılması, Enflasyon farkının aylık olarak ödenmesi, başta kira yardımı olmak üzere ülkemizin geçinme şartlarını dikkate alan bir maaş düzenlemesi, Fazla mesai ücreti, harcırah tutarları ile aile çocuk yemek giyecek ve diğer yardımların günün ihtiyaçlarına göre düzenlenmesi, Taşra teşkilatına servis hizmeti ya da ulaşım imkanı sağlanması, Hizmet kolumuzdaki kurumlarda Adalet, Maliye, Gümrük ve Savunma Hizmetleri Sosyal Güvenlik başta olmak üzere yeni hizmet sınıfları ihdas edilmesi, SGK kurumu taşra teşkilatına uzman ve uzman yardımcılığı kadrolarının ihdas edilmesi, 666 Sayılı KHK kaldırılan ikramiyelerin yeniden ihdası, İş ve Meslek Danışmanı kadrolarına kurum içinden atama yapılması, İMD’lerin istihdam uzmanlığına geçişinin sağlanması, Kariyer uzmanlar arasında merkez taşra ayrımının kaldırılması, Adalet çalışanlarının 2802 sayılı yasaya göre değil 4483 sayılı yasaya göre yargılanması, Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatına uzman katiplik kadrolarının ihdası, Meteoroloji çalışanlarına ödenen havacılık tazminatın artırılması ve düzenli ödenmesi, Cefakar nüfus valilik ve kaymakamlık çalışanları için içişleri uzmanlığı kadrolarının ihdası, Pasaport ehliyet vs. gibi hizmetlerden alınan harç ve değerli kağıtlar bedelinden bu personele pay verilmesi, Devlet hayatımıza yeni giren 112 ve göç personelinin sorunlarının çözümü konuları başta olmak üzere hizmet kolumuzdaki bütün kurumlarda sorunların takipçisi ve çözümü için mücadele ediyor sorunlar çözülene kadar de edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech