Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Disneyland Plus Atatürk’ten Niye Korktu?

Prof. Dr. Esergül Balcı

Prof. Dr. Esergül Balcı

Cevap basit. Atatürk dünya liderleri araştırmalarında ilk sırada yer alıyor. Pek çok ülkede heykelleri var. Mazlum milletlerin bağımsızlıklarını kazanmalarında öncülük etmiş. Bu da yetmemiş devrimler konusunda da örnek olmuş.

Ama Disneyland Plus Atatürk filmini gelen verilere ve açıklamalara bakıldığında, Ermeni cemaatinin ve ABD-Ermeni Ulusal Komitesinin baskıları sonucunda kaldırmış. Tehcir olayını sanki Atatürk yaptırmış gibi. Aslında hedef Türkiye.

İşin içinde ekonomik nedenler olduğu da anlaşılıyor. Her ne olursa olsun sonuçta Atamızın bırakın dirisini, ölüsü bile insanları hala korkutuyor, korkutmaya da devam edecek.

Öte yandan RTÜK de Disneyland Plustan açıklama istemiş. Buna ne demeli artık onu size bırakıyorum. Tavşana kaç tazıya tut hikayesi.

Gelelim bir başka konuya. Devlet koruması altındaki çocuklarımızın okul yerine bir cemaatin eline teslim edildiği bir kez daha haber oldu, haberlere de erişim engeli getirildi. Üstelik bu vakıf 6 yaşındaki çocukların evlenmesine izin veren bir cemaat vakfı.

Devlet koruması altındaki çocuklarımız cemaatlerin eline verilemez. Bu Anayasamıza, evrensel hukuka, insan haklarına ve çocuk haklarına aykırı bir işlemdir.

Yetkililer bir cemaatin vakfına bağlı Mutlu Yuva Derneği ile 2019’da protokol yapıldığı konusunda açıklama yaptı. Ne diyecekler ki! Cemaat vakıfları ile yapılan protokollerin ne olduğunu da yaşayarak anladık zaten.

Devlet kendi yapacağı işi başka vakıflara-derneklere ihale edemez.

Bu çocukların başına diğer cemaatlerde İstanbul’da, Karaman’da, Antalya’da, Adana’da, Erzurum’da neler geldiği unutulmadı. Bunları 2018’den beri yazıyor, yetkilileri uyarıyorum, uyarmaya da devam edeceğim.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech