Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çocuk Gelinlerin Düğünlerini Bakanlık mı Yapacak?

Türkiye İsmailağa Cemaati liderinin

Türkiye İsmailağa Cemaati liderinin 6 yaşındaki kızını 29 yaşındaki müridiyle evlendirmesinin şokunu yaşıyor. Mahkeme dosyasına yansıyan bilgilere göre kız çocuğu yıllarca cinsel istismara maruz kalmış.

Ben ise artık şaşırmıyorum.

4 yıl önce hazırladığımız Tarikat Raporu’nda İstanbul tehlikesine dikkat çekmiş, medreselerde öğrenim yaşının 3’e kadar düştüğü uyarısını yapmıştık.

Elbette hiç kimse dikkate almadı, soruşturma açılmadı, ‘ne oluyor’ diyen olmadı. Hatta raporu yazdığımız için benim hakkımda üniversite soruşturma açtı. Ben de emekli olmak zorunda kaldım.

Ne ironi ki; aynı üniversite yönetimi, kız yurdu yapılması karşılığında bağışlanan araziyi sattı ve bu yüzden davalık oldu.

Şunu ilk elden belirteyim: “Tarikatlar bir ulusal güvenlik sorunudur” ve hepsi yasa dışıdır.

Şimdilerde bir başka tartışma daha var. Zincir marketlerin denetlenmesi ve fiyat artışlarındaki rolleri. Yönetmelik bile yayımlandı.

Bu marketler içinde biri öne çıkıyordu: Üç Harfli!

CEO’su açıklama yaptı ve ardından gelen tepkiler üzerine istifa etti.

Üç Harfli market, Nakşibendi tarikatına mensup Erenköy cemaatinin Holdingidir!

Hani her köşe başında bir şubesi bulunan, hani Cumhurbaşkanı Rabia işareti yapıp Mısır yönetimini suçlarken, Mısır’da açtığı 300 mağaza ile parasına para katan holding. Yani her tarikat artık birer holding ve asıl dertleri din, eğitim yahut ahlak değil.

Aynı durum Ensar Vakfı, TÜGVA, TÜRGEV ve diğerleri için de geçerli. Hepsi birer tarikat organizasyonu ve holding şeklinde milyonlarca dolara hükmediyorlar.

Hani çocuğunuz en iyi okulları okuyup, en iyi puanları alsa da mülakatla elendiği yerlere atama listeleri ile kendi müritlerini dolduran yapılar.

Tıpkı Fethullah Gülen’in 15 Temmuz öncesi yaptığı gibi.

Daha vahimi Milli Eğitim Bakanlığı’nın tarikatlarla anlaşmaları var ve sizin okula diye gönderdiğiniz çocuklarınıza tarikatlar çeşitli ‘eğitimler’ verebilirler. Haberiniz bile olmayabilir.

Yani yarın siz de kızınızın fotoğrafını bir tarikat şeyhinin önünde gelinlikli olarak görebilirsiniz.

Düğünü de MEB yapar artık!

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech