Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Çetin’den açıklama

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin hakkında, “Görevi kötüye kullanma” suçlamasıyla dava açıldı. Çetin, dava süreci ile ilgili gazetemize bilgilendirmede bulundu.

Gökçeada Belediye Başkanı Çetin, gazetemize yapmış olduğu bilgilendirmede “AKP’li belediye başkanı döneminde, Gökçeada Merkez’de, 2007 yılında imar planları yapılıp, yürürlüğe giriyor. 2013 yılında ise imar durumu düzenleniyor.

2014 yılında göreve başladığımda, 2013’te düzenlenen İmar Durumu ereği, söz konusu parsele Yapı Ruhsatı şahsımın imzası ile veriliyor. Yapı ruhsatı verilen parsel bitişiğinde, tescilli yapı bulunduğu halde İmar Durumu belgesinde bundan söz edilmiyor, hatta Mer’i planlarda tescilli yapı işi olmadığı gibi tescile konu parsel ve bitişiği, karşısındaki parsel dosyalarında da ilgili karara rastlanmıyor.

Tescilli yapı bitişiğinde olmasına rağmen, ilgili bölge koruma kuruluna iletilmeden tarafımca imzalanan yapı ruhsatı ile ilgili dava açılıyor.

Yargılanmaktan kaçmıyoruz ve ifademizi veriyoruz. İfademi alan hakim iddianameyi yetersiz buluyor ve iddianameyi savcılığa iade ediyor.

Geçmiş yıllarda geçirmiş olduğum trafik kazasından dolayı, belimde altı adet platin bulunuyor. Uzun süre ayakta kaldığım sürede dayanılmaz ağrılar yaşıyorum. Bu sebepten ötürü, sonraki duruşmada avukatım duruşma sırasında oturmamı sağlamak amacıyla hakimden salona sandalye getirmesini rica ediyor.

Hakim ise bu teklifi reddediyor. Bir sonraki duruşma ise sağlık raporum olduğu tarihe denk geliyor. Zorla getirilme kararı veriliyor. Yakalama kararı çıkartılıyor” ifadelerinde bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech