Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hızlı Kilo Kaybı Sonuçları

Vücudun ve organların gereken

Vücudun ve organların gereken fonksiyonları yerine getirebilmesi için besinlerden alınan enerjiye, vitamin ve minerallere ihtiyaç vardır. İhtiyacından daha az karbonhidrat alımında yorgunluk, odaklanamama, stresli ruh haline sahip olma gibi sorunlarla karşılaşma ihtimali artmaktayken; yetersiz protein tüketimi, kaslarda güçsüzlük, kramplar ve birçok organ fonksiyonlarında bozulmaya, yetersiz yağ tüketimi ise yağda eriyen vitaminlerin emiliminde azalma, hormon dengesinde bozulma ve metabolizmanın işleyişinde bozukluklara sebep olmaktadır. Hızlı kilo vermek için her bakımdan kısıtlı beslenme modelini uygulamak, olası depresyon riskini de arttırmakta ve yetersiz beslenmeye bağlı sürekli yaşanan kabızlık, saç dökülmesi gibi olumsuz durumların görülme sıklığının artmasına sebep olmaktadır.

Zayıflama süreci bireyin sağlığını iyiye doğru götürmesinin yanında kalıcı beslenme alışkanlığını da oluşturmalıdır. Hızlı kilo kaybını hedefleyen diyetler birey için yukarıda anlatılan olumsuzluklara neden olmasının yanında kişinin sağlıklı beslenme modelini benimsemesinin önüne geçmektedir. Böyle diyetler ile kilo hedefine ulaşan bireylerin alışkın olduğu beslenme modeline dönmesi verilen kilonun yeniden alınmasına neden olacaktır. Dolayısıyla önemli olan yeterlilik ile birlikte sürekliliktir. Bireyin hayatına uyumlu olup sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getiren aynı zamanda da kilo kaybını hedefleyen diyetler, hızlı zayıflamayı sağlayan ancak kısıtlı süre uygulanabilen diyetlere göre çok daha değerlidir.

Bireyin hızlı kilo kaybı için dengesiz ve kısıtlı beslenme modelini benimsemesi yerine, dengeli ve yeterli diyet programıyla beraber hayatına fiziksel aktiviteyi katmasıyla sağlıklı aralıklarda kilo kaybı sağlaması en doğrusudur.

İdeal kilo kaybı kişiden kişiye değişmekle birlikte birey aşırı kilolu değilse haftada 0,5 ile 1,5 kg arasında değişmektedir. Kişi aşırı kiloluysa bu miktarlar ayda 8 – 10 kg arasında olabilmektedir. Beden kütle indeksi ile bireyin aşırı kilolu olup olmadığı sonucuna ulaşılabilir. Beden küte indeksi kişinin kg cinsinden ağırlığının metre cinsinden boyunun karesine bölünmesi ile bulunmaktadır. Bu değerin 30 kg/m2’nin üzerinde olması kişinin aşırı kilolu olmasını ifade etmektedir.

Son olarak herkes birbirinden tamamen farklı özellikler gösterir. Diyet kişiye özel olmalı ve alanında eğitim almış uzman kişiler tarafından planlanmalıdır. Bireyler önemli olanın tartıda görülen sayılardan ibaret olmadığını benimsemeli ve genel sağlık durumuna odaklanmalıdır. Sağlıkla kalın…

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech