Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrenciler sokağa mı bırakılacak?

Biga’da bulunan İktisadi ve

Biga’da bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin yararlanması için yıllar önce Hüseyin Akif Terzioğlu Şefkat Yuvası Vakfı tarafından yaptırılan öğrenci yurdunun akıbeti ne olacak? Vakfın yeni yönetimi tarafından yurt binasından depreme dayanıklılığının olup olmadığı için aylar önce karot testi aldırılmış-yaptırılmış. Öğrenildiğine göre alınan test sonuçlarının deprem yönetmenliğine uygun olmadığının, en kötü ihtimalle güçlendirilme yapılması gerektiği belirtilmiş.

Vakıf yönetimi yurdu işleten yetkiliye bu durumu, zamanında iletmediği için bu sezon için müstecir barınmak için yurda öğrenci kaydı almış ve şuan öğrenciler yurtta ikamet ettiriliyor.

Vakıf yönetiminin sorumluluğundan kaynaklanmış olacak ki müstecire yurt binasının deprem testlerinin, günün şartlarına uygun çıkmaması raporunu, ilgili kurum ve kuruluşlara da bildirmediği ileri sürüldü. Ne ilginçtir ki vakfın yönetiminde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl müdürü ile Milli Eğitim İl Müdürü’nün de olması dikkat çekti.

Karot testi saklanmış!

İddialara göre Biga Ağa köyde bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrencilerinin kullanması için yapılan yurtta yaptırılan karot test sonuçları bu güne kadar ilgilere bildirilmemiş. Konunun öğrencilerin ikinci dönemi tamamlamak için yurda gelmeye başladığı günlerde ortaya çıkması ise farklı yorumları ve sorunları meydana getirdi. Şimdi depreme dayanıklı olmadığı ortaya çıkan binada öğrenciler barındırılacak mı? Yoksa öğrenciler ikinci dönem yurda alınmayacak mı?

Yaklaşık 300’e varan öğrenci bu gün kapı dışarı edildiğinde barınma sorunları kim ve kimler tarafından nasıl karşılanacak. Konuyla ilgili bilgi edinmek için ulaşmaya çalıştığımız yetkililerden yanıt alınamadı.

Güngör Yıldız

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech