Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DİYET VE BESLENMEYE HATALI YAKLAŞIMLAR

Hepimiz günümüzde yeterli ve

Hepimiz günümüzde yeterli ve dengeli beslenmekle alakalı birçok şey duymakta, görmekte ve dinlemekteyiz. Yeterli ve dengeli beslenme esasta belli bilimsel temellere dayanan bunun üzerine bireylerin beslenmelerini düzenlemek adına geliştirilmiş bir yapıdır. Unutulmamalı ki bu bilimsel yapının eğitimcileri ve uygulayıcıları, araştırmacıları diyetisyenlerdir. Dengeli ve yeterli beslenme sağlanırken bir profesyonelden destek almanız oldukça önemlidir. Peki günlük hayatta da uygulamaya çalıştığımız yeterli ve dengeli beslenmede doğru bildiğimiz yanlışlara bir bakalım;

  • İlk ve en çok önem taşıyan konu bireylerin aç kalınca muhakkak zayıflayacağı yönündeki bilinen yanlıştır. Günlük hiçbir şey yapmasanız bile vücudunuzun kendi işlerini yapabilmesi için belli minimum harcaması gereken bir enerjisi vardır. Bu nedenle aç kalmak demek vücudun bu işleri yapmaması demektir. Stres ortamı olan vücut genel görevlerini yerine getiremez hale gelir o yüzden dengeli ve yeterli beslenerek fazla kilolarımız gider bundan emin olunmalıdır.
  • Aralıklı oruç veya beslenme durumu son zamanlarda popülerlik kazanmış durumlardır. Bu popüler beslenme gelişmeleri düzgünce takip edilmeli ve gündüz en enerji harcanan saatlerde aç kalmak ya da bu tarz beslenmeleri sürekli hale getirmek hiç doğru değildir. Bilimsel dayanakları profesyonellerce açıklanmadan bu tarz şok diyetleri ve aç kalma durumlarını bilinçsizce yapmamalıyız.
  • Dengeli ve yeterli beslenmek esasta besinleri çeşitli, belli miktarlarda yani kilomuza mide kapasitemize göre tüketmek anlamına da gelmektedir. Porsiyonları kendi vücudumuz için yeterli hale getirdiğimizde midemizde ona göre şekil alır ve bir kapasite oluşturur. Kilonun düzenli gitmesinde porsiyon kontrolü oldukça önemli bir konudur.
  • Ağır spor yapmak ve spor beslenmesini uygulamadan dengesiz ve yetersiz beslenmekte yapılan en büyük yanlışlardan biridir. Bunun sebebi hem vücut kas yapmak istiyor ama kas yapmak için kaliteli besinler vücuda verilmiyor. Sonra bireylerin spor yapıyorum kas olmuyor bende düşüncesi tamamen büyük bir soru işaretidir. Kas oluşumu için gerekli besinler vardır ve düzenli olarak sporla birlikte günlük beslenmede olmalıdır.

Dengeli ve yeterli beslenme bir düzen ve bir dengedir. Her zaman hayat akışında bu kurallara ya da düzene uymak zor olabilir ama yine de dikkat edebildiğimiz kadar edilmelidir.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech