Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bitmiyor!

Hakikaten bitmiyor erkeğin kendisine

Hakikaten bitmiyor erkeğin kendisine “hayır” diyene uyguladığı şiddet.

Bunu her gün hepimiz farklı formlarda yaşasak da bazen farkında olmayabiliyoruz.

İftira atanından, bıçaklayanına, döveninden boğazlayanına kadar çeşitli form ve hallerde karşımıza çıkıyorlar.

Skala da epey geniş hani.

Bazı ailelerde kocasından dayak yiyen kadın, sözünü dinlemeyen çocuğunu cansız bir nesneye vuruyormuş gibi döver; o ailenin kendi dinamiği olmuştur artık şiddet.

Bazı ailelerde ise fiziksel şiddet yoktur da psikolojik ve/veya maddi baskıyla her yaş grubundan kadının “hayır” deme hakları ellerinden alınıverir.

Şiddetin, haksızlığın bir noktada kanıksanıp; günlük hayatın gerekliliği gibi algılandığı an en çok üzerinde durulması gereken an.

Dün Emine Bulut’u öldürdüler, bugün daha yedi ay önce evlenen ama boşanmak isteyen bir kadın yine çocuklarının gözü önünde hayati tehlike atlattı.

Bir haftadır herkes lanet okumaya devam ederken, kendi evimizin içinde ya da komşumuzda olan her şeye aynen dünkü gibi sessiz kalmaya devam ettik.

Bu noktada yapılacaklar elbette belli.

Eğitim, örnek olma, gerekli hallerde uygun cezayı verme.

Şiddeti öven, meşru gören her türden beyanat; kimden gelirse gelsin, istisnasız olarak cezalandırılacak.

Başka türlü yolu yok bunun.

Bir de şuraya küçük bir rehber bırakayım kadınlarımız için. Belki aşağıda yazan bu tipteki insanlarla kendi canlarına mal olacak bir birlikteliğe başlamadan önce akıllarının bir kenarında bulunur da uzak dururlar:

ŞİDDET EĞİLİMİ OLAN ERKEĞİN ÖZELLİKLERİ

-Düşük benlik saygısı -Sıklıkla terk edilme, kayıplar, yardımsallık, bağımlılık, güvenlik duygusunda azalma, mahremiyet ile ilgili sorunlar yaşamaktadır. -Kişilik bozukluğu tanısı alanlara sık rastlanmaktadır. -Engellenmeye karşı düşük tolerans gösterirler (kolayca sükûnetini kaybeder) -İstismar ve şiddetin bulunduğu ailelerde büyümüşlerdir -Kendi davranışlar ile ilgili inkar, küçümseme, iddiacı ve yalana yönelme şeklinde bir tutum içindedirler -Şiddet konusundaki görüşlerine bütün dünyanın katıldığını ve şiddetin günlük hayatla baş etme yollarından biri olduğu görüşündedir. -Empati yapma yeteneği zayıftır. -Kadın ve erkek davranışları konusunda katıdırlar (cinsiyet rolleri). -Sıklıkla kendisini “özel” olarak görmekte, koruyucu ve bakım verici olarak özel ilgiye hakkı olduğunu düşünmektedir. -Madde bağımlılığı sık görülür. -Anormal düzeyde kıskançtır (örneğin, birlikte olduğu kişinin sürekli kendisiyle birlikte olmasını veya nereye giderse gitsin haber vermesini bekler.

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech