Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Serbest Stil – V – Magazin Rapçileri

Ne oldu? Bu hafta

Ne oldu?

Bu hafta başında Norm Ender tarafından, Ezhel ve Ben Fero’yu hedef alan Mekanın Sahibi adlı bir diss yayınlandı. Bu diss’e Ezhel Lolo isimli şarkıyla cevap verdi.

Bence
Sırf popüler kültürün çok sevdiği Ezhel & Ben Fero gibi isimleri taşlıyor diye Norm Ender’in “anti-popüler kültür konvoyu” na dahil olmamak gerek.

(İlle bir konvoya dahil olmak isterseniz Mode XL’in konvoya dahil ol‘un


O Bunu Hep Yapıyor
Vaktiyle Ceza, Fuat ve Sagopa’yı da disslemişti Norm Ender. Cesurca bir davranış olduğunu kabul ediyorum fakat aradan geçen yılları göz önüne aldığınızda eleştirdiği, taşladığı Ceza ya da Fuat kadar Türkçe Rap’e katkısı olmadığını hatta ve hatta kendisini geliştirmediğini bile görebilirsiniz.

Birbirinin kopyası flowlarla Mekan Sahibi olmak zordur.


Şunları Bırakın Kendi Hallerine

Norm Ender – Mekanın Sahibi      : 5 günde 17Mn görüntülenme
Ezhel   – Lolo                                      : 4 günde 6,7Mn görüntülenme
Mode XL – Erotizma                         : 7 yılda 2Mn görüntülenme

Bu istatistiklere bakarak şunu söyleyebilirim: Daha fazla tık kazanmak için “anti-kahramanlığa” soyunan insanları ciddiye alıp prim vermemek gerekir.

Dipnot : Kişisel görüşüm şudur: Sercan yani namı diğer Ezhel Ender’den çok daha yetenekli bir rapçi. Ais Ezel mahlasını kullandığı zamanlardan bu yana müziğinin üzerine çok şey koydu ve koymaya çalıştığını görebildik popüler kültürün hoşuna giden bir müziği yapıyor olması yeteneğini göz ardı etmemiz anlamına gelmez. Ender sivri dilli bir dilbaz. Eleştiri yaparken güzel bir tansiyon yakalıyor zaten genel olarak oradan akıyor.

Ekstra Rap Haberleri

1) Evren Besta – Kral Benim isminde şarkı yayınladı. Ayrıca Rastgele isimli eski bir kaydı var ki muazzam. Bu kayıt youtube’da bulunabilir.

2) Ağaçkakan’ın A Naşkvit albümünü dinleyin çok güzel.

3) Saian – Berhava isimli bir albüm çıkardı. Otonom Piyade tadını aramazsanız memnun kalabilirsiniz.

4) Devrimci kadınlar Norm Ender dinlemiyor diye bir zırvalık okudum geçenlerde. “Devrimle bu meselelerin çok ilgisi yok” demek isterdim ama -yine aynı kişi- “yok mu dinle o zaman ökkeş!” diye başlayan bir şarkı kaydedip kafamı ütüler! Uğraşılmaz.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech