Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Serbest Stil – IV

İkinci El Eşya Meselesi

İkinci El Eşya Meselesi

Ev arkadaşım, buzdolabına bıçaklı saldırıda bulunmuş. Buzdolabından gaz çıkınca paniklemiş buzdolabını balkon kapısının önüne çekmiş. Balkon kapısının önüne çekilen buzdolabı salona giren ışığı engellemiş ve salon iç sıkan, ruh emen bir yere dönmüş. Bu sebeple olsa gerek pazar tatilimi varoluş bunalımıyla geçirdim.

Pazartesi günü ikinci el eşya satan dükkanları gezdik. İkinci el esnafı ile ilgili izlenimlerim şu şekilde.

1- Esnafımız Tok

Çanakkale esnafı diğer şehirlerin esnafına hiç benzemiyor. Dükkana girmenizden “rahatsız oldukları” hissine kapılıyorsunuz. Sizi kötü hissettiriyolar.

2- Uyumak İstiyorlar

İkinci El Eşya esnafı sürekli esniyor. Beyaz eşyaların beyaz olması (beyaz ışığı yansıtır falan) gözlerini mi yoruyor bilmiyorum ama yüzünüze yüzünüze esneyerek konuşup. Aşırı yavaş hareket ediyorlar.

3- Kaldırıma eşya koyanlar var

Çamaşır makinalarını, buzdolaplarını kaldırımların kenarına koymuşlar. Yanlış. Bir dükkanda; buzdolaplarını bize gösteren esnaf “abi şöyle bir şey var” diyip “laps” diye kapağı açınca kaldırımdan yola inmek zorunda kaldım. Eşya baktığı sırada araba altında kalan ilk insan olabilirdim.

Sonuç: Buzdolabı almadık.

***

Google’ın Aklını Alan Arkadaşım

Bir arkadaşım yeni bir dizüstü bilgisayar almış. Yeni bilgisayar alan her erkek gibi “bu bilgisayara gözüm gibi bakacağım” gibi sözler vermiş kendi kendine. Erkekler yeni bilgisayar aldıklarında her şeyin mükemmel gitmesini isterler. Söylediğine göre açma tuşuna basarken kendi kendine şöyle demiş “Bu bilgisayar ile internette gereksiz sörf devrini kapatıyorum. Sistemin istediği tarz bir adam olmayacağım.”

Verdiği sözle ilgili ilk atılımı hemen yapmış. Dizüstü bilgisayarın dahili kamerasını bantla kapatmış.

Beni aradı. “İnanır mısın 3,5 saate yakın duvarkağıdı aradım gönlüme göre buldum ya sonunda daha ne isterim” dedi. Bunu söylerken ses tonu değişik geldi bana. “İyisin dimi” diye sordum. “Evet” dedi. “Sen de endişelenme. Yeni bilgisayarlar; erkekleri, yeni doğmuş çocuk gibi hissettirir.”

Bu telefon görüşmesinin üzerine 3-4 hafta hiç haber alamadım. Bir gün beni aradı ve şunları söyledi.

“Hehehe. Google’ın aklını aldım aklını.”
“Ne oldu lan?”
“Ne olsun. Bilgisayar varya yeni.”
“Eee”
“Bu bilgisayardan sosyal medya hesaplarıma, maillerime hiç girmedim. Kendime yeni mail, yeni sosyal medya hesapları açtım. Cinsiyet kısmını belirsiz yaptım. Google aramalarımı kadın gibi yapmaya çalıştım.”
“O nasıl oluyor?”
“Torrent ne! falan yazdım google’a.”
“Eee abi sonra?”
“Sonra göğüs büyütücü reklamlar çıkardı karşıma”
“Oha lan gerçekten mi.”
“Valla”

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech